Illustratie van:
14

Same Aurora 45 - Vraag over inschakelen aftakas.

Heb net Same Aurora aangeschaft, mooie trekker maar krijg hem niet aan het werk. Aftakas valt met draaiende motor niet in te schakelen. robbelt maat kan het hendeltje niet doordrukken. Als trekker uit is kan ik hem wel inschakelen, maar dan moet de startmotor ook de machine rondtrekken. En dat gaat op termijn natuurlijk niet goed. Wie weet raad? Ik woon in IJhorst.

Deel dit topic

Reacties

+1
Hallo,

mooi om te horen dat u een same heeft aangeschaft. leuke trekker, klein en wendbaar.
om de aftakas in te schakelen dient u de koppelingspedaal tot de bodem in te trappen. daarna kunt u de aftakas inschakelen om met uw koppelings pedaal deze rustig te laten opkomen, u zal merken in het pedaal dat deze uit 2 delen bestaat.
voor het uitschakelen het zelfde pedaal tot de bodem intrappen. uit het werk schakelen en koppeling los.
koppelings pedaal tot de helft intrappen is voor uw rij koppelings plaat.
mocht dit niet werken is waarschijnlijk uw plaat vast geplakt door weinig gebruikt. of drukgroep niet goed afgesteld
groeten Ronald Lukens
R&R Same Parts
@roni Beste Roni, bedankt voor jouw reactie. Wij hebben van alles geprobeerd maar het euvel is niet verholpen. Waarschijnlijk is het verhaal van vastgeplakte platen het euvel. De vraag is nu hoe dat aan te pakken. Heb jij een idee.
@Omando Beste Roni en John. Ben met de trekker naar een deskundige trekkermonteur hier in het dorp geweest. Die heeft getest. Denkt dat het inderdaad de door Roni aangegeven problematieken zijn. Drukgroep niet goed afgesteld of vastgeplakte platen. De trekker moet door het midden met een aanzienlijk kostenplaatje. De verkoper heeft mij een deugdelijk werkende trekker verkocht. Maar weer zien hoe we dit oplossen. Jullie in ieder geval bedankt voor meedenken, Groet, Jan.
+1
Hallo welkom in de Same club😉,
In welk gaatje zit de stang van het koppelingspedaal gemonteerd aan de hefboom die koppelingshuis ingaat , je hebt namelijk 2 mogelijkheden, in het bovenste gat komt de aftakaskoppeling beter vrij namelijk als je het pedaal op de bodem trapt.
Succes
@john-de-bat John, bedankt voor jouw reactie. Wij hebben jouw advies uitgevoerd, maar dan valt het pedaal helemaal niet meer in te trappen. Ook iets verstellen van de stangen verandert niets aan het probleem. Meer ideeën ?
@Omando oei das niet goed, heb je dekseltje aan de linkerkant van koppelingshuis al open gehad en gekekeken hoe het er daar uitziet.
Ben bang dat er dingen vastzitten.
@john-de-bat Heb het plaatje er af gehad. Ziet er allemaal droog uit. Is er iets waar ik specifiek naar kan kijken?
@Omando Probeer eens of je de PTO plaat dan los kunt krijgen mocht deze vastgeplakt/roest zijn : motor stop dan de koppeling tot de bodem intrappen, door iemand een aftakas aansluiten en deze met een bandijzer in het kruis en de as heen en weer bewegen tot de plaat los is.
Je kan ook nog een machine aansluiten op de PTO dan deze inschakelen dan met geheel ingetrapte pedaal de motor starten, je loopt wel het risico dat de voering dan van de plaat breekt.
@Omando Ook van de Aurora 45 heb ik alle boeken te koop, mail maar: berendijk@kpnmail.nl
@joop-same Beste Joop, bedankt voor jouw reactie. Heb er twee werkplaatsboeken bij gekregen met alle montageschema`s. Bijna geen tekst en wat er in staat is italiaans. De italiaanse kaart bij de pizzabakker gaat nog, maar verder is mijn italiaans op niveau nihil.
Wij zijn gisteravond aan het wrikken geweest, maar hebben er geen machine meer achter gehad. Zonder machine lukte het inschakelen wel. Nu wilde ik het vanmorgen met cyclomaaier testen, maar nu krijg ik hem niet aan de praat. De aanschaf van de Aurora heeft me tot op heden nog niet blij gemaakt. Het probleem is gelukkig in het achterhuis, zoals mijn ouders vroeger altijd zeiden.
Als ik besluit om de trekker te houden, houd ik mij aanbevolen voor een begrijpelijke handleiding, als je die voor mij mocht hebben.
+2
Dank aan diegenen die hebben gereageerd op het koppelingsplaat probleem van de aftakas van mijn Aurora.
Met behulp van jullie tips heeft Joris, de hobbytrekkerspecialist uit mijn woonplaats het probleem kunnen oplossen. Via het luikje. Wat hij precies heeft gedaan is voor mij een raadsel, maar het werkt wel weer. Nogmaals, dank.
@Omando ben eigenlijk toch wel benieuwd wat Joris heeft gedaan.
@Dick van Driel Ik heb hem de afstelling van de PTO koppeling stelbouten gemaild en dat zal hij wel gedaan hebben denk ik, het werkte later wel goed.
@joop-same oke Joop. Ik denk altijd. Nooit te oud om te leren. 👍😀

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Aurora 45 en hebben de trefwoorden trekker , same , motor , aftakas , maat , startmotor , machine en schakelen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0