Ford 5110 aftakas remband

Beste belangstellenden,

vervangen aftakas remband bij een 5110 gen II met Q-cab wil ik via het hefdeksel doen i.p.v. splitten omdat mij dit het minste werk lijkt. Ik heb ervaring met aftakas rembanden bij Ford, alleen tot nu toe bij tractoren zonder cabine, en die heb ik gesplitst omdat ze sowieso uit elkaar moesten om meerdere redenen.

Zoals ik het zie is het mogelijk om de verbindingskoker die achteraan van links naar rechts onder de cabine loopt (dus helemaal achteraan boven de topstang zogezegd) los te halen middels twee bouten links en twee bouten rechts, is klopt mijn aanname?
Dan de vloermat uit de cabine halen en het luikje open schroeven, zodat ik bij het leidingwerk en deel van de bouten van het hefdeksel kan komen.
Is dit voldoende om het hefdeksel middels een juk er uit te krijgen, of moet additioneel de cabine aan de achterkant nog 10 cm omhoog gekrikt worden? Dit laatste heb ik ergens gelezen, anders krijg je het hefdeksel er niet uit.
En om de cabine achter die 10 cm omhoog te krikken, volstaat het dan om de achterste cabinebouten te verwijderen en de voorste te lossen of zijn er verder nog dingen om op te letten, b.v dat hij zich wil knijpen bij de motorkap of zo.
Graag jullie ervaringen. Bedankt.

Deel dit topic

Reacties

+1
dennisbouter
Van hefdeksels verwijderen geen verstand maar de cabine zou ik rechtshandig om hoog tillen ik weet overigens niet of dit gaat met de stuurorbitrol, verder denk ik ook dat je alle hydrauliek hengels en aftakas trekweerstand en al wat er verder zit los moet maken, en met name je hefinrichting hendel moet je even goed bestuderen hoe dat precies vast zit anders trek je de boel krom
sjorsthissen
Bedankt voor je reactie.
Ik hoop dat iemand regeert met ervaring met vergelijkbaar type.
+1
NH-Ford
Hefdeksel krijg je er wel af zonder cabine demonteren.
Wellicht alleen even achter los en iets omhoog, kun je hefdeksel verwijderen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ford , cabine , aftakas , tractoren , ervaring , motorkap , ervaringen en topstang geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0