Illustratie van:
4

Fendt 311 - Motortoerental sensor voltage, defect?

Hallo, onze fendt 311 van ~1994 met de fendt 500 favorit cabine geeft geen toerental meer aan nadat ik een nieuwe starter heb gestoken, eerst kwam er een foutcode (5.1.0.5) als ik het mij goed herinner en 9990 toeren, geen wonder koper lag bloot van de 3 draden die naar de krukassensor lopen nu heb ik alle draden getaped tot waar ze wel weer goed zijn, geen foutcode meer maar geen toerental. Het blijft op 0 staan. Ik heb de 3 draadjes uitgemeten en op de middelste komt 7.34v een van de buitenste is massa. Als ik het stekkertje in de sensor steek en en dan meet ik het andere draadje krijg ik daar ~4.05v en dit is altijd gelijk, motor draaiend of niet blijft 4.05v. Is dat mogelijk? En dan meet ik weer op de andere buitenste draad en daar krijg ik dan 5.36v blijft ook altijd gelijk. Is dit een sensor die werkt op 12v of op 5 volt want nu weet ik het even niet meer? Zou dit dezelde sensor zijn als voor de aftakas? Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

.

(klik om te vergroten)

Dus dit model
Dus kort samengevat, weet iemand het voltage van een krukassensor in een 311 (500 model) 5v of 12v
Sensoren werken met pulsen, niet met een spanning, dit kan je niet met een multimeter meten, wel met een scoop.
Die 7,34 lijkt me wel erg raar maar kan aan je meter liggen ook.
Als je meet, altijd tegenover een goed massa punt meten, niet op de stekker de massa pakken.
Volgens mijn bescheiden mening zou de voeding een 12V moeten zijn, uitgang sensor weet ik niet zeker maar een 12V is logischer dan die 5V, zou kunne door het pulseren dat je multimeter het uitmiddeld.
De aftakassensor op de stomp van de 300 serie trekkers waarvan het chassisnummer begint met het type van de trekker communiceert met het dashboard en niet met de e box. De sensor is gewijzigd alleen de sensor vande aftakas is anders. Je kunt de nieuwe sensor monteren voor de rijsnelheid en de sensor die nu de rijsnelheid doet monteren achter op de aftakas. De rijsnelheidsensor zit bovenop de aandrijving naar de voorwielen links onder de cabine

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 311 en hebben de trefwoorden fendt , fendt 311 , cabine , motor , toerental , draad , foutcode , sensor , toeren , favorit en Krukas geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!