5

Ford COE - Hoe breed kan ik maaie met ford 4610

Vicon 218 gaat dat

Deel dit topic

Reacties

60 pk toch? Dat moet goed kunnen. Wij hebben dezelfde maaier met minder pk dat gaat goed.
Ligt eraan hoe zwaar het gewas en ik bedoel dan het gaat dan niet direct om het aftakasvermogen maar ook de weerstand vanwege de breedte. Is ook een verschil of het een kuilgrasje is of dik hooigras van meer dan een meter hoog. Mijn buurman vertelde dat een PZ 220 te veel was voor z'n Fiat 70-90 vanwege het omtrekken van de trekker met zwaar gewas. Heeft natuurlijk ook met rijsnelheid te maken!

Ik denk dat een PZ 185 een mooie maat is voor een 4610. Wij hebben een 185 achter de Ford 5110 en dat doet hij met vinger in de neus. Die 185 durf ik ook achter onze 3055 te hangen.
Maai hier wel eens kleine stukjes met een PZ 185 achter een Ford 2600 (vergelijkbaar met de Ford 2000). Dat gaat prima, rijd dan in de 5e of 6e versnelling, kan hem ook goed heffen.
Ik stel dan de rechter hefarm wat korter (met de zwengel die er op zit), bij het maaien staat dan de veer die de schotels ontlast goed onder spanning waardoor de maaier de kop van de trekker niet omtrekt, ik gebruik dan namelijk geen frontgewichten. Je kunt dit zien aan de strip met sleufgat die bovenaan de driepuntbok zit, er is dan nog iets van 4 of 5 cm sleufgat over aan de bovenkant.

Ik weet niet of je aan de 4000 frontgewichten gebruikt, maar zonder zou haast moeten lukken als je dus die ontlastingsveer goed laat trekken en niet in de 7e versnelling een zwaar gewas maait.
+1
Ik heb hier jaren gemaaid met een Vicon 216 , een Lely 240 en later met een Krone 240 , ook in zwaar gewas en daar had de 4610 geen enkel probleem mee, wel zonder kneuzer en beide schijvenmaaiers. Gewoon in 2 hoog (6de versn.) Enkel een basis frontgewicht erop
Bedankt voor jullie informatie ,dan ga ik voor de vicon 216 trommelmaaier, mijn 4610 is namelijk 190 breed

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ford , Vicon en ford 4610 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!