Illustratie van:
7

Renault 551 - Aftakas schakelt onbelast in maar belast niet

Kort geleden een Renault 551 aangeschaft, de aftakas wordt onbelast zonder problemen ingeschakeld maar met schudder of cyclomaaier is de aftakas met geen mogelijkheid in te schakelen.

Is dit de aftakaskoppeling die vet of kapot is?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Komt de trekker ook goed van de plek af? Of is de rijkoppeling ook slecht?
@Woutflier komt goed van z’n plek, schakelt goed
+1
@RVP6 weet je dat er een aparte handbediende koppeling voor de aftakaa is?
Dus niet met hetzelfde voetpedaal als de rijkoppeling.
Hier is ooit een lompe lamlul thuis gekomen met onze 651 met een opraapwagen vol gras.... en maar schelden dat de aftakas zo moeilijk inschakelde........
+1
@hobbyboer dat was mijn gedachte ook.Ik heb er hier 3 lopen, probleemloos. Tenzij de vorige eigenaar de handkoppeling als permanente in en uitschakeling heeft gebruikt (en een chronische verstopte neus had)mankeert daar nooit iets aan.
Is die niet in te schakelen? of schakelt die wel in maar draait die niet? staat de aftakas wel in de versnelling? bij onze Renault draait de stomp ook onbelast als die niet in de versnelling staat, maar belast niet.
@robbin lamers Wanneer de trekker zonder werktuig draait schakelt de aftakas zonder problemen in (onbelast dus) en begint te draaien. Wanneer er een werktuig achter komt is de aftakas via beide hendels met geen mogelijkheid in werking te krijgen, niet draaiend dus.
@RVP6 Dan begin ik te vermoeden dat of de koppeling slipt, of dat de tandwielen niet goed in de versnelling staan, verder is dit mij niet bekend als probleem van deze serie.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 551 en hebben de trefwoorden renault , schudder , kapot , aftakas , cyclomaaier , schakelen en Aftakaskoppeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
476