Illustratie van:
4

Fiat 211R - Startproblemen en lang voorgloeien

Ik kan een Fiat 211R kopen echter de motor moet zelf ook in warme toestand lang voorgegloeid worden. Wat kan ik als onkosten verwachten om dit probleem op te lossen ?

Deel dit topic

Reacties

Dat slechte starten kan de volgende oorzaken hebben:
- slechte accu. De motor gaat onvoldoende snel rond en het gloeien duurt ook lang. Testen met een goede accu en dan evt. een nieuwe accu plaatsen.
- slechte startmotor waardoor de motor onvoldoende snel rondgaat. Je kunt op YT wel filmpjes vinden hoe je de startmotor kunt schoonmaken. Anders een nieuwe startmotor monteren.
- de brandstofpomp staat niet op tijd of heeft een revisie nodig. Hiervoor heb je wel een deskundige nodig.
- gloeispiralen werken niet goed, geven onvoldoende warmte af. Zijn hiervoor nog nieuwe te koop?
- onvoldoende compressie. Versleten zuigerveren, lekke kleppen, ..... . In dit geval kost het een motorrevisie, de kosten zijn dan vaak hoger dan je voor zo'n oude trekker betaalt. Zeker als je dit karwei moet laten uitvoeren, ben je misschien 5 tot 10 duizend kwijt, afhankelijk van wat er precies moet gebeuren. Want eenmaal uit elkaar, kijk je ook naar (speling op) de krukaslagers, de brandstofpomp, enz.

Al met al valt er dus niet goed een schatting te maken van hoeveel je kwijt zult zijn als er niet eerst verder onderzoek wordt gedaan.
Ik zou beginnen met de kleppen opnieuw te stellen, gloeibougie's vernieuwen en bekabeling van deze bougie's nakijken. Als dat niet helpt zou ik de injectoren testen en indien nodig vernieuwen.
Als dat niet helpt, de brandstofpomp er af nemen en laten nakijken. Als dit niet helpt zal de motor moeten gereviseerd worden (kun je testen met compressietest)
Quote Reactie van @FiatArgi fan:
Ik kan een Fiat 211R kopen

Je had vast niet gelezen dat @PedroPeijs zegt dat hij die trekker kán kopen. Met een trekker die nog niet je eigendom is, ga je dat allemaal niet doen, maar moet je proberen een inschatting te maken of het ding zijn geld waard is.
Had ik met mijn 215. snelgloeiers gemonteerd en verstuivers laten reviseren. ik dacht dat het iets van 200 Euro koste, start nu prima.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 211R en hebben de trefwoorden fiat , motor , startproblemen en kopen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
399