Illustratie van:
18

Fordson Dexta - Waar is deze aansluiting voor? Dexta

Goedenavond,

Waar is de rood omcirkelde aansluiting voor? Daar onder zit de voorgloeiplug. Hoor het graag.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Ik heb mij eens laten vertellen dat dat een aansluiting voor een koud start systeem is. Waarbij de brandstof op de gloeiplug gespoten word en dus al brandend (of gewoon warm) de ontploffingskamer word ingezogen.

Maar ik ben eigenlijk even benieuwd naar de uitleg van de echte kenners betreffende deze aansluiting, want ik ben er zelf niet zeker van 😄
@toon.m klopt helemaal
Is dat dan deze nozzle met dat tankkraantje met drukker erop?
+1
Ja klopt dat kraantje hoort op de rood omcircelde plaats.
En inderdaad dat zou ook de tank kraan met pompje moeten zijn
En die nozzle in de inlaat, kraantje wisselen voor die pompkraantje, en dan die aansluiten met een koperen brandstof leiding en huidige ook op de pomp en dan werkt het?
Zo zou het inderdaad moeten werken. Helaas is bij mijn dexta ook heel dat systeem er afgesloopt door de vorige eigenaar. Ik ga het nu vervangen voor een gloei installatie ombouwset set welke ook aan geboden word bij histo parts
@JeroenvanBeers en wat is voordeel aan deze set ipv de nozzle en kraan?
+1
@M4UPROJECTEN bij de originele installatie is er kans dat je pompje door gaat lekken en als je de nozzel kraan dan niet dicht zet erdus heel de tijd diesel in je inlaat loopt. En het is goed koper om een ombouw set aan te schaffen dan het orgineel
@JeroenvanBeers duidelijk, en zou dit echt helpen bij starten? Die set ook idd gezien.
+1
@M4UPROJECTEN ik hen nog geen idee ben nog niet zo ver dat ik de set in gebouwd heb en t motortje wil bij mij nog niet altijd even betrouwbaar starten zeg maar dus daar heb ik nog wat werk aan. Maar ja daar voor heb ik m gekocht.
+1
@M4UPROJECTEN Bij mij verneem ik wel dat hij sneller aan loop is met die inspuit set.
Dat is inderdaad een aansluiting voor brandstof inspuiten.
Als ik het zo zie zit er nou nog een restant van de oude slang ,maar die mag er af ,moer wel laten zitten en dan moet er inderdaad een nieuwe of desgewenst een gebruikte slang op ,met een bijbehorende inspuitkraan op de brandstof tank.
En die nozzle kan maar is niet nodig die functioneert alleen als kraantje.
Ik weet niet wat histoparts betreft of die onderdelen goed zijn, ik zelf heb kodaparts gebruikt.
@Lans kodaparts bestel ik ook vaak vind alleen de verzendkosten soms vervelend bij kleine bestellingen. Historparts tot nu toe ook prima geen slechte ervaringen.
@M4UPROJECTEN oké probeer ik dat ook een keer bedankt.
@Lans ik moet de set nog in bouwen. Dus kan je daar nu ook nog geen antwoord op geven.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden fordson , dexta , fordson dexta en aansluiting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
458