Illustratie van:
9

Guldner G30S - Versnellingsbak demonteren lukt niet

Wij hebben een Guldner G30S. Deze zijn we aan het reviseren. Met de motor is dat aardig gelukt. Door wat lekkage van verschillende plekken te willen verhelpen zijn we bij de versnellingsbak terecht gekomen. Deksel van de versnellingsbak was uiteraard geen probleem maar verder demonteren lukt niet. De bovenste as met tandraderen krijgen we er niet uit. Weet iemand hoe je dit moet doen?

Deel dit topic

Reacties

Het beste even het onderdelenboek er op na slaan. Het hefdeksel moet eraf om dan de bovenste as voor de groepenschakeling te demonteren. Daarna kan de as voor de versnellingen naar achteren gedemonteerd worden.

(klik om te vergroten)

In het onderdelenboek lijkt de versnellingsbak er anders uit te zien.
@GuldnerH De hefdeksel is er ad, de spatveren ook. Er lijkt nu alleen geen ruimte in de as te zitten, om de rest te kunnen demonteren
@SjerSlijkerman de bovenste as is gedeeld en wordt naar achteren uitgebouwd, in de richting van het differentieel. Zodra de achterste as eruit is, de tandwielen naar boven toe eruit halen. Dan kan de voorste as naar achteren toe en de tandwielen naar boven weg.
@GuldnerH in de achterste as zit schroefdraad. Daar een passende bout in zetten om daaraan de as naar achteren te trekken.
@GuldnerH bedankt voor de tip. Tis allemaal gelukt. Zat erg veel ruimte hier en daar in de lagers. Nieuwe zijn besteld. Het conische lager weer opgespannen. Kon daar nu goed bij.

(klik om te vergroten)

Als het enkel om lekkages gaat hoef je de versnellingsbak niet uit elkaar halen. Lekkages verhelpen kun je vanaf de buitenkant.
@Valkenburg Er zit ook ruimte in de lagers van de versnellingsbak, vandaar.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Guldner G30S en hebben de trefwoorden guldner , motor , versnellingsbak , lekkage , deksel , demonteren en reviseren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
549