Illustratie van:
11

Fendt Farmer 2 DE - Aftakas wilt niet aan wanneer trekker in versnelling staat

Als ik iets met de aftakas wilt aandrijven wilt hij alleen aan wanneer de trekker in de vrij staan alleen dan wilt de trekker niet meer de versnelling in. weet misschien iemand hoe ik dit probleem kan oplossen dat ik toch kan werken met de aftakas?

Deel dit topic

Reacties

Plotseling gebeurt of altijd al zo geweest?
@Fendt926Driver ik heb hem gekocht en heb eingelijk nooit gebruikt maar de trekker die ik gebruikte was kapot gegaan en toen wou ik met de fendt maaien en draaide ik het plaatje om maar deed goed toen kwam ik het probleem tegen
Kan zijn dat jij het wandler getriebe ingeschakeld hebt.
En dan rij je achteruit op de aftakas koppeling en vooruit over de rijkoppeling.
@Fendt926Driver
Zit dat er op dan ?
Quote Reactie van @basia:
Zit dat er op dan ?

Dat vraag ik dus aan de topic maker.
Als hij er niets van weet en het rijdt niet zou dat ingeschakeld kunnen zijn.
Wandler getriebe was leverbaar op de 100 serie van fendt
Als hij er al 5 jaar mee rijdt en nu na 2 jaar stilstand kan het inderdaad ook die as zijn die vast is gaan zitten.
@Fendt926Driver
Het gaat hier over een 2 DE ; dat is toch nog geen 100 serie ?
De 2DE heeft een ZF bak en een 2 traps koppeling op het pedaal
@Fendt926Driver ik heb het hendel nu staan zodat ik niet heel diep in te trappen
+2
@svenpieter-vreeling u bedoeld de hendel op het koppelings pedaal. Als u deze omdraaid kunt u de koppeling niet geheel intrappen als alles goed is afgesteld stopt de trekker en blijft de aftakas draaien. Bij ingetrapt pedaal

Op deze manier kunt u de aftakas niet inschakelen.
Om de aftakas in te schakelen de hendel op de koppelingspedaal terug draaien. De pedaal helemaal intrappen en de aftakas inschakelen met de hendel. De koppelingpedaal half oplaten komen en de maaier begint te draaien. Maar de trekker rijdt nog niet. Als de maaier op toeren is de koppeling helemaal op laten komen. En u begind te rijden.
@fendt2 dat heb ik geprobeerd maar hij wil er niet in ookal zet ik hem op enkel werkende koppeling alleen als ik niets achter de trekker heb en trap de koppeling in druk ik hem de versnelling in en krijg ik hem er ook weer moeilijk uit
@svenpieter-vreeling dan kunt u de stang tussen de pedaal en de as die het koppelingshuis ingaat een keer verlengen of verkorten misschien geeft dit een beter resultaat.
+1
Waarschijnlijk zit je tussenas tussen koppeling en versnellingsbak vast. Er zit een kapje onder de trekker tpv koppeling. Deze even open schroeven. Dan zie je de as. Dit zijn 2 inelkaar. De buitenste moet los van de binnenste kunnen draaien.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Farmer 2 DE en hebben de trefwoorden trekker , fendt , aftakas , fendt farmer 2 , versnelling en fendt farmer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
578