Boer rijdt tractor in de sloot, loopt zelf alvast naar huis voor droge overall

Vanochtend trof de politie een gekantelde tractor in de sloot aan in Schagen. Hulpdiensten rukten massaal uit, maar er bleek niemand meer bij het voertuig aanwezig. De boer bleek alvast naar huis te zijn gelopen voor een droge overall.

Deel dit topic

Reacties

maikwolsink
Nu loop ik al even met de vraag, wie is verantwoordelijk voor de kosten?
De boer heeft de hulpdiensten niet gebeld en er ook niet om gevraagd ze te laten komen.
Hij is het probleem zelf aan het oplossen.

Dus hoe zit dat? Neem aan dat de brandweer ed er niet voor niks komt.
langeslagdiesel
@maikwolsink en de brandweer belt de milieupolitie omdat ze een spat olie in het water zien. Die man wordt als het tegenzit echt wel in zijn financiële nekvel gegrepen. Snap ook wel dat hij dit geval in eigen beheer zo snel mogelijk opgeruimd wil hebben.
walker1
In principe mag je de plek van een ongeval niet verlaten. Hoe moet iemand die, nadat de boer al vertrokken is, die trekker in de sloot ziet liggen nou weten of de chauffeur naar huis is gewandeld of dat die ergens in de sloot ligt te verzuipen. Ook kan iemand onwel geworden zijn, of door het ongeval van de kaart zijn en verward en natte kleren zomaar ergens lopen.
DB780
@walker1 Ik denk dat als hij gewacht zou hebben mogelijk onderkoeld zou zijn geraakt.
+1
walker1
Aanvullend, dit is wel een lastige, boer is zo te zien vanaf zijn land de sloot in gereden, is dus geen verkeersongeval. Als je met je eigen spullen op eigen grond/sloot een ongeval maakt, dan hoef je daar voor de wet niet bij te blijven wachten denk ik.
+1
DANOONTJE POWERR
@walker1 lijkt mij ook niet.
Hij heeft m ook zelf door een kraan uit de sloot laten tillen.
Zou zoiets langs de weg gebeurd zijn moet die er door een bergingsbedrijf uit gehaald worden.
+1
langeslagdiesel
@DANOONTJE POWERR als je er van je eigen of in goed overleg van buurman zijn land af bij kan? Ben nooit zo gelukkig geweest met onnodige bergings capriolen. Met alle goede bedoelingen er bij.
+1
DANOONTJE POWERR
@langeslagdiesel ik heb al eens gehoord dat iemand in eigen beheer bezig was en dat de berger toen aan kwam ze moesten stoppen omdat ze anders een proces aan de broek zouden krijgen.
Maar inderdaad, bergers zijn bergers en kijken niet of ze de boel heel kunnen houden.
+2
walker1
@DANOONTJE POWERR ik heb er ooit eens een waarschuwing voor gehad. Had met trekker een auto losgetrokken. Die bleek achteraf gestolen te zijn. Kon ik op het bureau komen om lastige vragen te beantwoorden. Heeft voor mij verder geen gevolgen gehad, maar kreeg wel nadrukkelijk een waarschuwing dat auto's lostrekken niet mijn werk is, maar van een berger.
+3
maaarte
@walker1 ik begin er niet eens aan. Tijdens sneeuwschuiven ook wel eens de vraag gekregen een auto uit de greppel te trekken.. en die deuk die er al in zat komt straks op mijn naam zeker..? Bel maar een berger
+1
langeslagdiesel
@DANOONTJE POWERR dat niet alleen. Maar er wordt heel veel bij verzonnen wat er niet is. Veel ijsberen op de weg. Half leger staat er bij het potlood warm te houden. Enz. Enz. Paar keer meegemaakt, helaas.
+1
casejxu
Quote Reactie van @DANOONTJE POWERR:
omdat ze anders een proces aan de broek zouden krijgen.

Dat geloof ik niet... maar je bent zelf niet verzekerd voor schade bij bergen.... de berger wel.
ralphhonda
Afgelopen jaar een trekker in de wegsloot geborgen in eigen beheer, berger gewoon weggestuurd. Was geen enkel probleem.
casejxu
@ralphhonda tuintrekker te water?😜
ralphhonda
@casejxu nee die 700 van m’n werk
casejxu
@ralphhonda oja die🫣🫣 ze hebben hier in de buurt vandaag een spuit op ze wielen moeten zetten...🙃🙃 lag tegen de dijk aan
ralphhonda
@casejxu oei dat hoort ook niet
casejxu
@ralphhonda is er niet knapper op geworden
+1
MaxxuM4ever
@casejxu een foto zegt meer dan 1000 woorden hé. Ook van een omgevallen spuitmachine
+3
casejxu
@MaxxuM4ever ben niet zo van de bloopers delen van andere. Was allang blij dat ik er zelf niet op zat.
MaxxuM4ever
@casejxu nee zal in de app al wel weer overal gedeeld zijn of hebben jullie naast de flevo en de Wieringermeer farmer fails ook al de schermer/Beemster/Purmer farmer fails?
casejxu
@MaxxuM4ever nee wel appgroep met wat maten en daar kwam ie voorbij. Verder nergens gezien nog
+3
Mijn-eerste-deutz
Brandweer laten komen kost nooit geld. Daar betalen we allemaal ook belasting voor. Dus ook voor incidenten op eigen terrein of zelfs in de stal.
+2
walker1
@Mijn-eerste-deutz Het kost je hooguit een paar kannen koffie, maar zelfs dat is niet verplicht, al kunnen de vrijwillige spuitgasten dat altijd wel waarderen.
+3
PieterA
@walker1 Twee jaar geleden bij een schoorsteenbrand heb ik ze nog een kratje Heineken proberen te slijten. Dat ging niet. Een half uurtje later bracht ik het naar de kazerne; daar werd het groene kratje met open armen ontvangen.
Mijn-eerste-deutz
@PieterA haha ja klopt. Iets met sociaal media en foto's die slecht zijn voor het imago.
Fast Eddy
@Mijn-eerste-deutz

Brandweer kost je inderdaad geen geld. Misbruik daarin tegen wel. Bij ons krijgen instellingen eerst een waarschuwing en daarna een boete als er teveel loze meldingen zijn.
labella
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Brandweer kost je inderdaad geen geld

Indirect wel, elke uitruk vangen we 50 euro pp.😄
Fast Eddy
@labella

Dat ligt aan welke veiligheidsregio je zit. Uitrukjes van een uur betalen bij ons nog geen €50,- netto.
+1
Mijn-eerste-deutz
@Fast Eddy hier niet. Wij hebben op onze post een veetakel als specialisme maar als je zou zien op wat voor plekken dat wij komen.... soms zelfs meerdere keren op hetzelfde adres
Fast Eddy
@Mijn-eerste-deutz

Dat is nooit goed. Wij zijn ook wel eens vaker op een adres geweest voor dingen met dieren. Bij twijfel wordt de veearts gebeld.
Wij hebben als een van de specialiteiten het grootwater transport op onze post. Dat is bijna altijd een paar uur werk.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor , politie , vastgereden en Sloot geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
31
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
2.688