Illustratie van:
6

Guldner ADN - Dynamo / Alternator aansluiten

Zie deze dynamo / alternator. Ik heb weinig ervaring hiermee. Zit hier al een regelaar in? Zo ja? Hoe aan te sluiten? Ik zie een '+' en een '-', maar zoals ik heb kunnen lezen, moet er ook een draad naar een controlelampje, dat verplicht is, anders werkt de dynamo niet.

Hoe aan te sluiten?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Aansluitingen dynamo

(klik om te vergroten)

Dynamo

(klik om te vergroten)

Bovenzijde dynamo

Reacties

Lijkt me een gelijkstroom dynamo (merk weet ik niet , geen Bosch zo te zien ) met 3 aansluitingen , + - en een veld aansluiting . Maar er hoort ook een regelaar bij ook ; heb je daar ook een foto van ?
Op de regelaar zullen deze aansluitingen ook moeten zitten met ook een B+ aansluiting naar de accu ; dus D+ D- en DF en B+ ; D+ is tevens controlelamp aansluiting .
@basia dit is vermoedelijk een Ducellier of een Lucas dynamo , hier hoort dus een externe regelaar van Ducelllier of Lucas bij , origineel hoort op deze tractor een Bosch op te zitten , stang naar ratel oliefilter is ook niet aangesloten.
@bas101
Oo ik dacht Duitse trekker Duitse dynamo.
@Klein Rot ja Guldner is Duitse tractor betekent Duitse dynamo , Bosch.
+2
@Giediezer

Hier is een schema.
+1
@Giediezer

Dit is het schema voor een Lucas systeem. Wel ervoor zorgen dat de dynamo goed aan massa ligt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Guldner ADN en hebben de trefwoorden guldner , dynamo , draad , ervaring en aansluiten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
327