6v magneetschakelaar LPG voor oldtimer tarctor

Goeden dag , momenteel ben ik een Bührer uno 4/10 oldtimer tractor aan t restaureren , deze heeft een gereviseerde Opel Rekord benzine motor , het elektrisch draait op 6V , de bedoeling is hier tzt een LPG insatlatie op te bouwen echter is de beschikbaarheid van 6v magneetventielen niet echt royaal te noemen , wie weet waar deze te bekomen zijn ? ik heb er ooit jaren geleden ook al s naar gezocht en in de V. S. was er iemand die die dingen had maar kan t niet meer terug vinden , is evt een 12v magneetschakelaar om te bouwen naar 6v? Wilde in eerste instantie ee 12v/6v omvormer inbouwen maar deze dingen vragen behoorlijk veel stroom, ben bang dat in cominatie met t magneetventiel er praktisch geen laadspanning meer overblijft om de accu bij te laden . bvd Bas

Deel dit topic

Reacties

Niels_D
Heb je misschien gegevens van die magneetspoel, vooral hoeveel Ampere deze trekt? Een 6V naar 12V boost converter hoeft niet zoveel te kosten.
bas101
@Niels_D magneetspoel trekt redelijk veel stroom dacht iets van 10a ,convertor of omvormer kost tussen de €75 en €100
+1
Klein Rot
@bas101

KIjk even hier tameson.nl/collections/2-weg-magneetventielen/…
Alle op deze pagina zijn 6V
Hanomag22
Ben je niet beter af met een 12v ombouw?
bas101
@Hanomag22 ja eigenlijk wel , ik zat voor de resastauratie te denken aan 12v of 6v origineel , de voorhanden 12v startmotor paste niet mooi op de motor hoewel deze wel geregistreerd stond voor Olympia Rekord , maar je hebt hier verschillende types in zoals P1 en P2 , daarom besloten de originele 6v uitvoering te nemen .
Hanomag22
@bas101 ja, normaal ben ik voor 100% origineel, maar een goede 6V accu is ook nogal aan de prijs. Mooiste is een 12V regelaar die uit je originele dynamo 12V haalt. Dat zie je nog wel eens bij Engelse motorfietsen. De startmotor zou normaal 12V moeten overleven. Kan wel zijn dat je qua bobine en voorgeschakelde weerstanden even moet aanpassen. Een 6v bobine leeft niet lang op 12 volt.
bas101
@Hanomag22 je kunt geen 12v regelaar op een 6v dynamo zetten .
Hanomag22
@bas101 jawel. Voor Lucas motorfietsdynamo’s zijn die regelaars er, daar heb ik dat wel eens gezien. 6v anker en spoelen en 12v laadspanning. Google maar eens op Beck elektronica

Of er iets is voor jouw dynamo is natuurlijk de vraag.
bas101
@Hanomag22 vreemd , volgens mij wordt de laadspanning dan zo hoog dat je dynamo verbrand

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden oldtimer , tractor , motor , stroom , gezocht , benzine , lpg , opel , restaureren , elektrisch en bouwen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
401