Illustratie van:
9

Massey Ferguson 6290 - Oliekoeler testen, temperatuur olie?

Goedeavond,

Ik vraag me af hoeveel graden de olie in de achterbrug zou mogen zijn maximaal. Deze tractor is uitgerust met loadsensing. Ik vroeg me ook af hoe je de oliekoeler in de neus kan "testen". In de cabine van deze tractor word het erg warm tijdens het werken. Zelfs de bekleding rond de versnellingspook en het venstertje achter de stoel hebben behoorlijk warm. Iemand tips of iets gelijkaardigs meegemaakt?

Mvg

Deel dit topic

Reacties

Ik heb vorig jaar kort na de aanschaf van onze 6290 zo'n TZT filter (weet niet hoe t precies heet) geplaatst en toen werd die op de achterbrug ook gruwelijk warm, gewoon heet eigenlijk. Er is toen gemeten met infrarood om te kijken wat het verschil in temperatuur bij de koeler in de neus is en de temperatuur op de achterbrug.
Bij mij lag het toen aan het filter en dat is toen verholpen.
Maar vind 'm alsnog wel aardig warm worden zoals vd week met mest strooien. Maar niet ernstig ofzo.
Bij de versnellingspook echter nooit wat ontdekt, bij t raampje achter de stoel nog nooit op gelet eigenlijk. M'n achterraam heb ik eigenlijk altijd dicht, daar trekt ook altijd heel veel warmte van naar binnen toe vanaf de achterbrug.
@Emmink NTZ😉
+1
@ArjenB dat klinkt meer bekend ja😂
Ik heb indertijd een 2dehands 6270 met de gewone tandwielpomp gekocht. tijdens het werken kreeg zijn olie ook gruwelijk heet, de hitte was duidelijk merkbaar via achterraam. zelfs de hydraulische slangen gingen kapot op de duur, ook de electronische hef begon te fouten. na jaren zoeken zijn we er achter gekomen dat de vorige eigenaar de hydraulische druk had laten verhogen, de druk zat net boven de 200bar, we hebben de druk terug verlaagd naar 180 en nu is het probleem verholpen
@mf6290 dat deden ze wel eens als de ploeg aan de zware kant was om het beter te heffen ja.
Oliekoeler testen: koop een infraroodthermometer (plm. €15) en meet de ingang en de uitgang van de koeler. Daartussen moet een flink verschil zitten, ik denk aan een graad of 20.
+1
@roscho dankjewel voor de tip!
Controleer, of laat de standby druk van de LS pomp even controleren.
Als pompregeling niet goed functioneerd kan het zijn dat hij op 200 bar blijft staan.
@NH-Ford daar heb ik ook aan gedacht. Tijd om het gaan uit te zoeken. Ik heb nu al meer inzicht danzij jullie

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6290 en hebben de trefwoorden olie , massey ferguson , ferguson , tractor , cabine , massey , temperatuur , loadsensing , achterbrug , Oliekoeler , koeling en Bekleding geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
419