Illustratie van:
7

Same Jaguar 100 - Hydrauliek inhoud groter maken

Hallo allemaal,

Wij lopen er tegen aan dat de hydrauliek capaciteit van de Same Jaguar 100 een beetje beperkt is. En dan met name de hydrauliek inhoud. Deze willen wij graag vergroten maar we zijn nog zoekende naar de beste oplossing. Hebben jullie ideeën?

Het liefst zou een tank maken die meeloopt met de vorm van de brandstoftank met een extra capaciteit van 20L of zoiets. Dat lijkt mij de mooiste oplossing. Maar goed dit vergt nogal wat teken en laswerk tenzij één van jullie dit al eerder heeft gemaakt. Dat zou het mooiste zijn. Ik hoor het graag!

Alvast bedankt!

M.vr.gr.

Deel dit topic

Reacties

Wil je ons meenemen met het probleem, Hoe groot is de hydrauliek tank nu, en wat is het probleem? Veel olie voor machine nodig, of schuim in de tank?
Ik heb hier wel eens wat gelezen over het vergroten van de olievoorraad, weet alleen niet meer waar en wie. Misschien dat @wim-same het weet.
Of @joopsame78 heeft het waarschijnlijk ook wel bij de hand gehad
Als je tekort opbrengst hebt voor het bedienen /aandrijven van machines kun je dan niet beter een grotere pomp monteren?
@2850Johndeere6R De pomp is het probleem niet maar vooral het tekort aan olie. Het originele resevoir is 20L gok ik. Als we een zwaardere kieper met hydrualische klep er achter koppelen komen we al gauw olie tekort.
Gr,
Zit op deze geen apart buitenventielen blok op ?? alleen maar twee ventielen op de hefdeksel ?? Het buitenventielen set met extra pomp op de motor haalt de olie uit de achterbrug. dit is te zien aan 2 dikke leidingen die langs de motor en de achter brug lopen.
en daar zit het grote filter ( beschuitblik) onder de cabine.
Als je dit er allemaal op wilt bouwen dan kun je beter een Jauar of Tiger 100 kopen waar dit wel op zit.
Het goedkoopste is gewoon een zo groot mogelijke tank naast de hefbak maken.
@joopsame78 Hallo Joop,
Deze heeft 4 ventielen op het hefdeksel dus hij haalt alle olie uit het resevoir daaronder weg. Wij zouden inderdaad daar een groter vat opbouwen zodat we over meer hydrauliek olie beschikken.

We komen nu vaak olie tekort, met name als er een zwaardere kieper achter zit met een dikke cilinder en hydrualische klep. Daarom was ik benieuwd of iemand een voorbeeld/ tekening heeft van zo'n soortgelijk vat. Het liefst moet het er ook nog een beetje mooi uit zien.

Gr,
@MBos net als wat Joop zegt, gewoon een extra tank langs het spatbord bouwen en aansluiten op de vuldop van je hef. De vuldop van je hef kan je dan weer op de tank gebruiken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Jaguar 100 en hebben de trefwoorden same , hydrauliek , tank en hydrauliektank geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
452