Illustratie van:
4

Holder B 12 - Luchtfilter en types olie

Als beginnende tractoreigenaar, moet ik toch wel erg basis beginnen. Ik heb de handleiding van de Holder B 12 bekeken en daar wordt gesproken over een olie van SAE 20. Een type dat moeilijk te vinden is, maar toch ook weer niet echt .Je hebt immers de "Östol Oldtimer Oil SAE 20 ", dus zo moeilijk nu ook weer niet.

Maar is dit overkill en kan je evenzo naar een moderner alternatief gaan? En riskeer je daar iets mee, of maakt dat eigenlijk allemaal niet zo heel veel uit? De tractor zal door mezelf niet intensief gebruikt worden, en ik wens hem vooral niet stuk te rijden.

Ik wil de discussie niet openen over de waaier aan soms erg verschillende meningen, ik zoek me eerder een veilige en pragmatische oplossing voor het verversen een bijvullen van de olie van de tractor.

Deel dit topic

Reacties

Hallo Dakkerd,

Ik heb begrepen dat 15W40 mineralen of een 10W40 mineralen ook prima zou zijn.
Maar eigenlijk ben ik ook wel benieuwd van wat ik lees en weet zou dat prima zijn.

Gr Jos
Ter info, op een ander forum kreeg ik zowat hetzelfde antwoord.

Link naar het forum: forums.yesterdaystractors.com/threads/…
+1
Hier gaat al, zolang als ik weet, een minerale 15w40 in de B12.
Bedankt voor de reactie. Dat bevestigt zowat wat ik hier en daar bij elkaar sprokkel.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holder B 12 en hebben de trefwoorden olie , oldtimer , tractor , Holder , bijvullen , luchtfilter , type , olie verversen en Handleiding geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
285