Illustratie van:
16

Landini 5500 - Hef en hydrauliek werkt ineens niet meer

Mijn hef en hydrauliek werkt ineens niet meer. Heb de persleiding van de pomp eraf gehaald komt goed olie uit. Iemand bekend met dit probleem

Deel dit topic

Reacties

Vuil in het overdrukventiel mischien?
Waar kan ik die vinden
@Bert94 kijk eens op de site www.trattore.it daar staan alle Landini's met onderdelen tekening😉 en misschien heeft @Towaberg een tip?
Ik vermoed in het ventielenblok of hefdeksel maar daar zou even landini kenner antwoord op moeten geven
Zijn die hier
@Bert94 hoi Bert, wat voor uitvoering met hydrauliek ventiel heb jij? En is het probleem ineens ontstaan of steeds trager heffen?. Als het een uitvoering is met 3 wegkraan kan het zijn dat deze niet goed staat. De kans bestaat dat je deze trekker pas hebt en dus misschien een handel niet goed hebt staan.
Het is ineens ontstaan ik heb een 3 wegkraan. Ik heb de trekker al 2 jaar nooit problemen gehad. Heb ook al druk gemeten op hydrauliek niks geen druk. Alleen als is volgas geef en hef omhoog zet gaat hij langzaam omhoog als ik dan gas weer los laat zakt de hef weer. Met het onderste kraantje kan ik de hef wel vast zetten dan zakt hij niet verder
@Bert94 de 6500 heb ik in 2009 verkocht het is voor mij dus al even geleden dat ik met een 500 serie gewerkt heb en die trekkers hadden allemaal aparte hydrauliek ventielen dus hie het werkt met de kranen weet ik helaas niet. Zo stonden ze bij mij.

(klik om te vergroten)

Ventielen 6500
Er zit een blokje tegen de hefdeksel daar zit een plunjertje in welke zich kan ophangen. Ik heb het gehad met een 5830.
Waar kan ik die vinden ergens @redeagle14
@Bert94 waar de persleiding naar binnen gaat. Dat blokje.
+3
@redeagle14 heb het gevonden zat een stukje staal tussen een plunjer in het ventielenblokje, daardoor bleef hij hangen. Heb de pomp uit elkaar gehaald was een stuk van een tand afgebroken in de pomp. Dus net nieuwe pomp erop en geeft weer 160 bar stationair
Quote Reactie van @Bert94:
was een stuk van een tand afgebroken in de pomp

Zo'n stukje kan eigenlijk alleen van een tand afbreken als er iets hards in de olie heeft gezeten. Heb je de olie nog vernieuwd? Of vertrouw je op het oliefilter?
+1
@roscho nieuw zuigfilter en gaan
@Bert94 een zuigfilter is ook maar een keienvanger. Een persfilter is beter en een retour filter het beste

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landini 5500 en hebben de trefwoorden olie , landini , hydrauliek , hef en pomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
645