Verschillen hydrauliek olie hl 46 en stou 10w40

Bij ons heeft de Fendt als hydrauliek olie stou 10 w40. In de shovels wordt er altijd hl46 olie gebruikt. Wat is het verschil en welke olie is beter?

Deel dit topic

Reacties

CaseCS130
Stou is een meer universele olie die ook voor transmissies geschikt is. HL46 is een pure hydrauliekolie geschikt bijvoorbeeld voor machines die aangedreven worden door hydrostaten. Het ene is niet beter dan het andere maar de toepassing verschilt.
willemk
@CaseCS130 ik zat het me af te vragen omdat de Fendt in zijn Vario, maar ook als hydrauliek olie, stou olie heeft
+2
lucas712
@willemk stou in de hydrauliek doen ze meestal omdat je werktuigen kunt wisselen met andere merken die geen gescheiden systeem hebben zo krijgen die geen verkeerde olie in de transmissie
+1
lucas712
Hydrauliek olie 46 is niet geschikt voor natte remmen en koppeling
Hl 46 is idd alleen geschikt voor hydrostaten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , fendt , hydrauliek , 10w40 en hydrauliek olie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
483