Illustratie van:
7

Massey Ferguson 158 - Hefprobleem Aftakasprobleem Multipower probleem

Mijn Hef Wil niet meer omhoog En mijn Aftakas Komt Niet Meer Vrij En Mijn Multipower Werkt Niet Wat Zijn de Oorzaken?

Deel dit topic

Reacties

Geen olie in de bak/achterbrug?
Ik heb het peilstok van de achterbrug gecontroleerd en hij zat bij het maximum
Dan kan het zijn dat de plaat in de drukgroep los is, waardoor de onderste as (hefpomp) niet meer draait, of het filter op de hefpomp zit verstopt, waardoor depompen geen olie meer kunnen aanzuigen.
@KMMF bedankt Voor De Tip😃
Filter dicht zou ook kunnen
Alle dingen die je noemt zitten bij de dubbele koppeling op de tweede koppelplaat, dus wss zit hier het probleem. Mss alle revetten af, zodat de plaat de as niet meer meeneemt. Is er onlangs een verschil gekomen met de koppeling om te rijden ? als je de koppeling half indrukt zou de trekker moeten stoppen met rijden, duw je nog verder dan pas wordt de tweede koppeling ingedrukt en werkt dus de hef aftakas en MP pompje niet meer. Alles wijst in de richting dat de tweede koppelplaat in open positie blijft hangen of dat de revetten over zijn. (laten) Splitsen is dan de enige oplossing om de beide koppelingsplaten te repareren en terug goed af te stellen.
Hoogstwaarschijnlijk de 2e trap van de koppeling, echter kan ook nog andere oorzaak zijn.
MF100 serie heeft een koppelbus op de as voor de hefpomp zitten als er grote krachten op komen breekt deze bus(zit een groef in gedraaid als verzwakking bewust)
Als deze bus gebroken is heb je dezelfde kuren/klachten die je beschrijft in je vraag.

Hoogst waarschijnlijk koppeling, je zou nog kunnen kijken of je vrije slag hebt op je pedaal en dat iets bijstellen, anders moettie door de midden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 158 en hebben de trefwoorden massey ferguson , ferguson , aftakas , massey en hef geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
381