Mijn fendt 304ls, start niet meer ,de accu is goed. Hij maakt bij starten een tikkend/ratelend geluid...wat kan dit zijn?

Fendt 304ls, accu goed, tikkend/ratelend geluid bij starten. Hij start dus niet .

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Startmotor goed, massa in orde,
contactblokje goed, alle electische aansluitingen goed, geen corrosie, kabels goed.
Kan vanalles zijn.
LuftDeutz
Misschien dat tikken? Ergens een kabel die bloot ligt. Kan inderdaad van alles zijn.

Dingen die je kunt checken staan hierboven beschreven. Hier komt waarschijnlijk het probleem uit. Denk zelf iets in de startmotor. Denk het relais.

Hoor je de startmotor wel iets doen?
Of komt daar het tikkend geluid vandaan!
+1
langeslagdiesel
Ratelen betekent meestal dat hij niet pakt op de starterkrans. Tikkend geluid betekend meestal dat je koolborstels blijven hangen. Tik met een hamer op het huis wil dan nog wel eens helpen. Maar je startmotor raakt wel toe aan revisie als dat zo is.
Stier69
Laat je het hier weten als je de oorzaak hebt gevonden? Velen zijn benieuwd, en goedkomen doet het.
+1
mf65normaal
Wellicht zit het te zoeken aan de startmotor en/of een slecht contact met 1 van de dikke kabels. Eerder zou ik eens gaan zoeken en/of denken aan de bendix op de startmotor. Per slot komt het tikkend geluid vermoedelijk van de bendix die wil inspringen maar vroegtijdig zonder stroom valt om 1 of andere reden.
+1
roscho
Controleer/handel in deze volgorde:
- Maak beide kabelklemmen aan de accupolen schoon en de polen zelf ook.
- Controleer of de accu voldoende capaciteit heeft en volgeladen is. Probeer het desnoods even met een andere, goed opgeladen accu. Sluit de hulpaccu met startkabels eerst op de + aan en daarna de -, niet meteen bij de accu (i.v.m. vonkgevaar), maar bijv. op de aansluiting van de - op het chassis.
- Controleer de bevestiging van de accukabel aan de negatieve pool op de bevestiging aan het chassis: draai de verbinding los, maak schoon en draai weer vast.
- Controleer de bevestiging van de + kabel aan de startmotor.
- Probeer eens te starten door op de startmotor een verbinding te maken tussen de dikke + pool en de kleinere + aansluiting (van de startknop/contactslot), bijv. met een schroevendraaier. Pas op voor kortsluiting! Start de trekker nu wel, dan zit het ergens in de kabels.
- Luister goed waar het tikken vandaan komt. Uit het startrelais (= de dunnere buisvorm op de startmotor), dan maakt het relais geen goed contact.
- In het ergste geval heb je een lekke cilinderkop, staat een van de cilinders vol water. Probeer de motor handmatig rond te draaien.
Lukt dat wel, dan staat er geen cilinder vol water.
- Heeft dit alles geen resultaat, dan moet je ervan uitgaan dat de startmotor of het startrelais stuk is. Zoek in Youtube op "startmotor reviseren" en je vindt een aantal filmpje.
+2
2850Johndeere6R
Hoe weet je zo zeker dat de accu goed is?
roscho
Quote Reactie van @2850Johndeere6R:
accu goed

Het verschijnsel lijkt idd. verdacht veel op een accu die geladen lijkt, maar toch stuk is. Dat was mijn 2e actiepunt.
mf65normaal
Hoe je kan weten of een batterij nog goed is? Eerst en vooral moet je batterij Een spanning van meer dan 12 Volt geven. Anderzijds kan je dit enkel meten met een ampere-meter over een shunt-weerstand.

Ik begrijp als jullie het nu horen donderen in Keulen maar dat is elektro.
Klein Rot
@mf65normaal
Nee dat valt heel erg mee hoor
mf65normaal
Met die schroevendraaier tussen de + polen op het startrelais kan je proberen maar wees daar voorzichtig mee (kans op kortsluiting is bestaande). Als je weet waarmee je bezig bent kan je wel met een schroevendraaier proberen tussen de twee dikke + polen(klemmen) op het startrelais. Alzo overbrug je de de vermogenkring van het startrelais en weet je waaraan je toe bent. Waar het gevaar schuilt ... bij het contact maken tussen die klemmen heb je zowiezo vonken, dat is normaal maar als je daarvan bang bent en achteruit trekt met je schroevendraaier is de kans groot dat je de massa raakt terwijl je ook nog de + raakt en dan heb je vonken die niet normaal zijn, dat is als lassen zonder laspost. Dus als je dit doet vergewis je dat je je niet verschiet bij het eerste vonkje en druk je schroevendraaier goed tegen de 2 dikke klemmen op het strartrelais en blijf van de kleine dunne draad op het startrelais weg ... hiermee zal je enkel maar verder tikken horen als je startrelais defect is.
Stier69
Probeer anders overstarten met een ander voertuig en startkabels.Dan weet je of je accu goed is.
+3
mf65normaal
@Stier69 Klopt helemaal, allemaal goede raad maar wat zegt de persoon in kwestie intussen? Die tractor is al lang gestart en daarmee basta? Tenminste, zo lijkt het toch en heb ik al vaker gezien op TF.
Stier69
Hee Lotervoorde! Enne? Hoe ist nou? Doet ie het weer? Ik hoor niks?
+2
roscho
@Lotervoorde Als je in een forum vragen stelt, is het voor de beantwoorders altijd fijn als er een feedback komt, zodat ze kunnen zien of hun antwoord succes had.
mf65normaal
Misschien schaamt lotervoorde zich wel? Een tikkend geluid bij het starten, moet je z'n foto hierboven eens zien ... de batterij! Mijn roodharige ex-vriendin zag er nog net iets beter uit. 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden fendt , accu , geluid , starten en start niet geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
3.611