Illustratie van:
13

Miedema Kipper - Gezocht cilinder miedema kieper

Ik zoek een cilinder voor mijn 4 tons miedema kieper. De oude cilinder is krom en kon niet meer gemaakt worden. Heb een nieuwe cilinder en die moest sterker zijn maar die krijgt de volle kieper niet omhoog. Nieuwe cilinder is kleiner in omtrek dan de oude

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Zo te zien staat jou cylinder te ver achter in het frame. (Als ik het goed zie op de foto)
De cylinder aanhechting in het frame iets meer naar voren en de aankoppeling op de kipbak meer naar achter geeft al een veel beter resultaat
@Fendt926Driver maar dit is wel gewoon origineel, verder niks aan verlast. Met de oude cilinder was het wel prima
+1
Hij kan best sterker zijn als in betere materialen en afdichtingen maar kleinere diameter betekent bij dezelfde druk een kleinere kracht. Dus dan zit er niets anders op dan deze omruilen voor een dikkere.
@MaxxuM4ever dit was volgens hun het enigste alternatief. Kon wel een cilinder laten maken maar dat is een dure geschiedenis
+1
@Hendrik1 het is ff verbouwen maar als deze niet te duur is zou je er eentje naast kunnen zetten net zoals de oude Miedema’s en veenhuis kippers hadden in de jaren 70. Dan verdubbel je de kracht met dezelfde druk. Kost je ook de dubbele hoeveelheid olie maar daar heeft een ford meestal voldoende van.
+1
@MaxxuM4ever wat je ook nog wel eens ziet is een korte cilinder helemaal voorop. Die helpt dan alleen het eerste stukje mee wanneer de meeste kracht nodig is.
@Pieter Buren ja dat ging ook door mijn hoofd, oude dumpers hadden dat wel toch?
@Pieter Buren we hebben met de shovel de bak mee geholpen tillen, maar de cilinder red zich pas zelf als hij ver over de helft is.
+1
Lijkt me toch logisch dat een dunnere cilinder nooit net zoveel kracht kan leveren.
+1
Meer oppervlak onder de zuiger geeft meer kracht bij gelijke druk. Maar welke druk levert de trekker? Misschien levert die ook wel wat te weinig.
Een kromme cilinder krijg je ook niet vanzelf en past niet direct in het beeld van te lage oliedruk eigenlijk.
@Hanomag22 de cilinder kan 220 bar hebben en de trekker 180 en wou niet. En toen de shovel ervoor gehad die heeft wel 220bar maar kwam hij voor de helft omhoog, hoger wou niet. Heb de kieper gekocht met een kromme cilinder
+1
@Hendrik1 kijk eens op www.amacoo.nl die hebben ook verschillende telescoop cilinders op de site staan
+1
Deze miedema kippertjes zit een 3 traps cilinder onder.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de miedema Kipper en hebben de trefwoorden Miedema , kipper , cilinder en gezocht geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
850