Illustratie van:
20

Same Saturno 80 - ik wil graag mijn hydroliekpomp vervangen

Als de tractor/hydroliek olie warm wordt dan neemt de hef kracht af,,ook mijn vraag is waar zit deze pomp en waar kan ik deze bestellen!?

Deel dit topic

Reacties

Volgens mij gebruikt Joop de bovenste naam.
Joop weet bijna alles en je kunt er veel bestellen.
Als je op JoopSame 78 klikt kan je een persoonlijk bericht sturen.
Succes.
+1
@a3vandiejen hij gebruikt inderdaad de bovenste.
+1
Heb jij de druk al gemeten aan je hydrauliek ventiel? Als die niet goed is is de kans groot dat je pomp op is.
Anders is de kans groot dat je afdichtingen in je hefcilinder versleten of kapot zijn.
Ik heb de juiste 180 bar op de hydroliek ventielen , maar de hef houd het niet na dat de tractor opwarmt! bedank voor de info alvast
@paulu is de druk nog net zo hoog bij warme olie?
Arjan dat meende ik wel dat die toen warm was! het is ook zo als de hef hoog is met +- 400kg in de hef dan zet ik de tractor uit dan is de hef na 2 sec. op zijn laagste punt/eind. zal wel iets met de plunjer pomp zijn dan.!
@paulu als je druk goed blijft ook met warme olie is er niks met je pomp. Dan is je hefcilinder inwendig lek
+1
@ArjenB Inderdaad ook mijn ervaring; pomp kan wel wat slijten maar komt vrijwel altijd aan z'n druk. Beter eerst hefmanchet controleren, veel sneller en goedkoper . Is well ff een werkje maar niet erg gecompliceerd.
+1
@ArjenB Een andere tip waar ik goede ervaring mee heb; de orginele hydro olie 46 vervangen door een moderne powershift transmissie olie , werkt net zo goed maar dicht net ff beter af en geeft geen vermenging als je werktuigen wisselt met moderne trekkers.
@Adrianus je hebt helemaal gelijk doe ik zelf ook meestal
@paulu Dat de hef zakt als je de motor uit zet is vrij normaal, ik zou eerst maar eens kijken of je O ringen lekkage kunt zien en ik zou een Hydro trans. W80 olie gebruiken, Lekkage zoeken ? De olie af laten totdat de zeef /filter nog net onder de olie staat hefdeksel er af nemen, motor laten lopen en een gewicht in de hangen, dit heffen tot halve hoogte en laten staan dan kijken of er ergens lekkage te zien is bij het blok waar het overdruk ventiel zit of ergens anders, als er geen lek te zien is dan kan de manchet van de zuiger nog lekken. Dan zal de hele hefbak er af moeten en dan kun je de pomp ed, controleren op te veel speling, en lekkage.
+1
Oke ,als ik de procedure bv een hefmast er achter heb. doe ik de hef in de bovenste stand ! ga ik hydrolies de hefmast naar boven doen (hendel vast houden)doe ik de hefhendel om laag dan blijft de hef wel in de bovenste stand staan! op het moment dat ik de hendel van hydroliese hefmast neutraal zet gaat de hef naar beneden!
@paulu Dat klopt als je het buitenventiel gebruikt gaat de olie door dit ventiel, de olie van de hefcilinder kan dan niet retour mits het buitenventiel niet lekt, hier lijkt het wel dicht te zijn.
+1
Tijd geleden heb ik mijn hefbak helemaal uit elkaar gehad en bij mij was de machet van de cilinder versleten. Zeer grote kans zoals hierboven gemeld dat dit zo is. Ook de tussen o-ringen van de cilinder niet vergeten te vervangen.
Veel succes met sleutelen!
+1
Minitauro , is het een groot karwei ,dan moet de hele hefbak er af? denk dat ik eerst spullen ga bestellen! ik kan de same geen dag missen!bedank voor de info
@paulu Als je op het blauwe " reageer @Minitauro drukt kan hij zien dat je iets schrijft.
Succes.
Quote Reactie van @paulu:
Minitauro , is het een groot karwei ,dan moet de hele hefbak er af? denk dat ik eerst spullen ga bestellen! ik kan de same geen dag missen!bedank voor de info

Minitauro , is het een groot karwei ,dan moet de hele hefbak er af? denk dat ik eerst spullen ga bestellen! ik kan de same geen dag missen!bedank voor de info
+1
@paulu Hoi, ja de hele hefbak moet naar boven uit de achterbrug getild worden, dan komt de cilinder ook mee omhoog en zit aan de onderzijde vast.
Na demontage kan de plunjer met machet eruit.
Als er een cabine opzit moet ie eraf, stoel ook eruit halen.
De stangen van de hefbediening en diepteregeling moeten ook los, zo ook de hydrauliek leidingen uitwendig mochten die erop zitten. De hefarmen ook losmaken uiteraard.
De pakking tussen de deling op de bak zelf maken, en verder de o-ringen en machet bestellen.
Hefbak goed schoonspoelen en nieuwe olie erin, agrifluid is goed of universele olie voor landbouw hydrauliek. Verder het spoel filter goed schoonmaken, zit onderin de hefbak.
(Tip) Als de bak eruit is kun je gelijk de Achter brug olie vervangen en de achter brug schoonspoelen, deze zit waarschijnlijk toch vol met prut onderin.

(En maak er maar twee dagen arbeid van) succes 👍🏼

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Saturno 80 en hebben de trefwoorden olie , same , hef , warm , pomp , vervangen en hydroliekpomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
623