Illustratie van:
9

Renault 53 - Valt uit sinds drooglopen

Eind mei dit jaar heb ik mijn Renault 53 met MWM-325-2 een keer droog laten lopen.
Kwestie van bijvullen, ontluchten en terug in de schuur. Dacht ik.

Maar sindsdien is het één doffe ellende, in het begin viel hij uit na 60-90 min op vol vermogen maaien met de klepelmaaier (en die vraagt ook wel echt het maximale van de Renault!)
De keren daarna stopte hij ermee na 45-60 min.

Ondertussen gebeurt het al na 15 minuten maaien.

Als hij stilvalt loopt hij rustig in toeren terug tot 0. Alsof je de ontsteking er uit trekt.

In het begin deed het probleem zich vooral voor wanneer ik aan het eind van het veld moest keren, bij het inzetten van de bocht en gas terug nam. Nu lijkt het willekeurig op te treden en ook tijdens het maaien op 2150 toeren valt hij langzaam stil.

Ik heb het voorfilter schoongemaakt en het brandstoffilter vervangen.
Na dat laatste is het er alles behalve beter van geworden gek genoeg.

Heeft iemand suggesties voor wat ik als volgende kan proberen?

* Het lijk me sterk dat hij te warm loopt, de luchtstroom is niet geblokkeerd (geweest).
** Oliepijl heeft niet lager gestaan dan precies tussen min en max in. Ik heb er wel weer wat bijgegooid, ook hier lijkt het eerder slechter dan beter van te worden als er al een verschil is.
*** Na het stilvallen kan ik niet meteen starten. Meestal na een minuut weer, vandaag pas na een 5 minuten, eerder starten lukte niet of hij viel meteen weer uit.

Deel dit topic

Reacties

Klinkt alsof de dieseltoevoer niet goed is. Probeer de aanvoer vanuit de tank naar het filter een los te halen en door te blazen met de compressor om eventueel vuil in de tank voor de opening te verwijderen. Bij het loshalen ook meteen even kijken hoe de diesel uit de leiding komt. Stroomt het er uit of komt er vrijwel niks uit. Dit kan de verstopping al aangeven.
Heeft de 53 ook een brandstofopvoerpompje? Zo ja, hier kan ook een gaasje in zitten die wel eens dicht wil gaan zitten.
Is het een met een CAV brandstofpomp? Ook hier zit een filtertje in, in de aanvoerleiding. Deze kan ook gereinigd/vervangen worden.
Wat @RobinL13 zegt, en kijk goed naar de banjo's aan de brandstofslangen/leidingen, heb zelf een keer iets soortgelijks gehad met een MWM325-4. Toen zat er tot een paar keer toe vuil uit de tank in de banjobout direct bij de tank.
@RobinL13 , @boegie , dat klinkt beide alsof ik mijn plan om alles tussen de tank en de brandstofpomp los te halen en schoon te maken, door moet zetten.

Onder het brandstoffilter zit een glazen reservoir met daarin een banjobout, daarvan zijn er waarschijnlijk meerdere en dus ook in de buurt van de brandstoftank begrijp ik?

De 53 heeft geloof ik geen opvoerpomp. (zie bijlage) Voor de pomp (of er in?) moet ik ook nog ergens een filter zien te vinden dus.

(klik om te vergroten)

@PenPater Uit de Franstalige handleiding maak ik op dat het een DPA type pomp is.
Hoe en waar het filter zit zie ik zo snel niet staan.
@PenPater geachte, R53 mwm 325.2 heeft c.a.v. pomp.
+1
@PenPater Ik heb de brandstofleiding tussen de tank en het filter losgekoppeld. Met de tankdop er af en het kraantje open druppelt het er maar moeizaam uit. Hopelijk gaat dit het oplossen 😀
@PenPater Dat lijkt me een duidelijk probleem. Hoor graag of doorblazen/tank spoelen dit opgelost heeft!
+1
Tank ontluchting al gecontroleerd? Kun je makkelijk testen, ga maar maaien en doe de tankdop eraf loopt hij dan door heb je het gevonden
In het brandstoffilter huis zit een klein gaatje achter de banjo van de leiding die ook even goed doorblazen pompje zit op het filterhuis draaiknop los draaien en dan pompen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 53 en hebben de trefwoorden renault , maaien , brandstoffilter , starten , vermogen , bijvullen , vervangen , klepelmaaier , brandstof , toeren en ontluchten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
480