Weerstation op afstand Aankoopadvies

Beste TF-ers,

Hebben jullie ervaring met een weerstation die je op het land kan zetten? Het gaat mij met name om de neerslag af te kunnen lezen op je mobiele telefoon, maar temperatuur, luchtvochtigheid en windsnelheid zijn ook interessant. Het gaat mij erom dat ik deze op een vaste plek bij mijn perceel kan zetten en deze op afstand (500 meter) uit kan lezen.

Deel dit topic

Reacties

+1
MaxxuM4ever
Hier in de buurt zit een proef bedrijf, Vertify. Daar zag ik zo’n ding in de proefvelden staan. Wellicht die eens contacten of hij goed en stabiele data geeft.
+1
Pieter Buren
Ik ben gast bij iemand met een SmartFarm weerstation. Daar kan ik temperatuur, luchtvochtigheid en neerslag op zien tot een jaar terug.
Het is er eigenlijk voor om het goede spuitmoment te bepalen, want er zit ook een ziektedruk rekenmodel achter en je kunt een spuitplanner maken voor een gewas/perceel.
Als gast zijnde gebruik ik dat niet en het kost mij ook niks.

Voor de eigenaar kost het weerststion geloof ik 600 euro en abonnement 25 euro per maand.
devonvdkroon
Waarom kan die niet dichter bij staan
volvo430
@devonvdkroon Misschien ook wel de goedkoopste oplossing
+1
devonvdkroon
@volvo430 ik heb zelf davis weerstation staan bevalt mij goed maar nieuw zijn ze wel prijzig
volvo430
Quote Reactie van @devonvdkroon:
Sencrop

Is dat ook op afstand dan, of werkt dat op de wifi van je huis?
devonvdkroon
@volvo430 mijn regen meter staat een meter of 35 van een stal af. En de wind meter 70 meter. Gaat via wifi kan max in open veld 150 meter.
+1
Loeideutz
Ik werk wel eens op een plaats, daar hebben een Sencrop. Werkt via, Ik geloof een app, op de telefoon. Naar wat ik begrijp goed tevreden. Kosten weet ik niet. Ik geloof zelfs dat je ook voorspellingen krijgt.
huub
Wat is de meerwaarde van die 500meter? Heel groot kunnen de verschillen niet zien.
volvo430
@huub Ik dacht zelf aan dat je dan een realistisch beeld van de neerslag e.d. hebt, wat niet wordt beïnvloed door de schuren en dergelijke
Kijk maareens op de website van AgroExact
Corne S
Je kan ook een goedkoop weerstation kopen die je met WiFi koppelt. Alleen moet je dan een WiFi modem hebben met simcard erbij. De hoeveelheid data zou wel mee vallen, maar de stroomvoorziening is wel een dingetje.
dx11
Hier een aleco ws5500 op de kapschuur zitten gaat volgens mij wel op wifi. Stroom via een ingebouwde zonnepaneel, en een batterij. Zit een scherm bij voor in huis, en je kan het via een app op de telefoon bekijken
devonvdkroon
@dx11 ja ik heb ook zo iets. Werkt prima

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden temperatuur , ervaring , aankoopadvies en weerstation geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1.213