Illustratie van:
7

Ford 3000 - Lekkage bij motoroliefilter, pot van binnenfilter bij de grote afdichtring

We dachten dat hij dicht was, nw ring geplaatst. Testritje gisteren, geen druppel. Ik start hem vanmorgen en na een paar seconden loopt het olie eruit bij de rubberring langs.
Rara hoe kan dat?

Deel dit topic

Reacties

Originele o-ring?
Zit hier ook een back-up ring bij en zo ja zit deze op de goede plaats?(buitenzijde)
@frammi oh, voor zo ver ik weet zat hier een originele platte o ring bij. Ik weet niks van een back up ring
Hoi, is dit nog een constructie met een (wissel) binnenfilter en filterhuis? Hier zijn kits voor te koop waardoor je een schroeffilter kunt monteren, scheelt hoop gesmeer met wisselen.
Heb zelf 1 keer zo'n filter vervangen, merk Fleetguard (lijkt me een A merk?). De ring die buiten langs afdicht is naar mijn idee veel te dun, er kan vrijwel geen oneffenheid mee goedgemaakt worden.
Had hem eerst op gevoel aangetrokken, daarna nog flink bij vast moeten trekken om lekken te verhelpen. Kan wel eens wezen dat de rand van de pot ook niet helemaal vlak is. Pasvlak op motor zal wel vlak wezen, is immer machinaal bewerkt, gevlakt.
Ben dus van plan om bij volgende wissel eerst de schone droge pot eens zonder afdicht ring te monteren, handvast trekken, en dan de pot draaien, kijken of er een stand is waarop hij anders, beter "zit" en daar dan een merkteken zetten.
Heb het vermoeden dat ook andere filterfabrikanten geen dikkere afdicht ring meeleveren.
Het systeem deugt eigenlijk niet en lekt bijna altijd na filter wisselen. Meeste succes had ik met de ring lichtjes inolien en dan de pot rustig ervoor en een beetje draaien enzo. Mooiste is zo’n ombouw setje ervoor voor een normaal filter. Dan kun je er af blijven als het eenmaal dicht is en makkelijk een filter wisselen.
En iets met vloeibare pakking, zou dat een optie zijn?
+1
@jager320 geeft veel extra werk bij de volgende beurt. Zo’n filter moet je toch met enige regelmaat vervangen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 en hebben de trefwoorden olie , ford en lekkage geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
466
ONDERWERPEN