Illustratie van:
22

John Deere 2030 - Motor slaat af tijdens rijden.

Dag, vorige week eerste keer meegemaakt. Tractor viel stil bij werken klepelmaaier.
Had voor starten olie gecontroleerd en water. Dus dat was in orde. Na stilvallen diesel gecontroleerd was nog halfvol, dus meter ook goed. Wou toen niet dadelijk terug starten. Maar na half uurtje afkoelen wel. Verder mee gemaaid (15 min) niets meer gemerkt . In de loop van de week paar keer kort gebruikt 10 tal minuten niets gemerkt.
Vandaag op weg naar de weide 15 minuten rijden vol gas, valt hij weer stil. Kwartier gewacht starten hij met moeite, verder gereden 15 minuten later opnieuw stil. Niet meer aan te krijgen. Thuis gehaald met andere trekker, toen hij koud was started hij weer. Iemand idee wat dit kan zijn.

Deel dit topic

Reacties

Dat is een goeie😅 Ben wel verbaasd dat het probleem zich alleen voordoet als hij echt warm is. Brandstof krijgt ie uit jouw verhaal te zien gewoon vloeistoffen ook gewoon op peil. Heb je al naar het luchtfilter gekeken? Ik verwacht dat die er misschien wat mee te maken kan hebben. Blaas die maar ff een keer flink schoon met een compressor. Kijk ook maar ff of je uitlaat zuiver genoeg is. Ik denk dat dit met de gasstromingen te maken kan hebben. Anders heb ik zo snel geen betere ideeën
Ok ga morgen luchtfilter eens bekijken dat heb ik niet gecontroleerd. De uitlaat zal ik ook eens nakijken. Ga morgen ook nieuwe dieselfilter plaatsen , deze is vijftal jaar oud en ongeveer 700 uur gemaakt .
+1
Loop alles waar diesel door gaat ook ff na. Alle leidingen, misschien zit er een zeefje in tank, ook het opvoerpompje wil nog weleens een zeef inzitten. Een droog luchtfilter kun je wel schoonblazen, maar wees er voorzichtig mee: als je teveel geweld gebruikt kan er schade aan het filter optreden, en dan gaat 'ie fijnstof doorlaten. Bij twijfel een nieuw filter plaatsen.
Ik heb het opvoerpomp je al nagekeken en leiding tussen dieseltank en opvoerpompje loopt als ik kraantje opendraai . Ook als ik opvoerpomp manueel bedien loopt de diesel terug via overloop in tank. Dus twijfel of de dieselfilter verstop kan zitten, maar ga deze toch even vervangen. Zal voorzichtig zijn met uitblazen van de filter, of als ze met dealer nieuwe hebben liggen deze ook even vervangen. Maar deze is pas 3 jaar oud sinds februari.
Lijkt mij ook een brandstofprobleem. Probeer eens met de tankdop los hetzelfde stuk nog eens te rijden. En anders het zeefje van de opvoerpomp en het brandstoffilter controleren en vervangen/ schoonmaken.
@Fast Eddy zal morgen eens ritje maken met tankdop los. Had hier ook al aan gedacht maar had bij het opendraaien niet gevoel dat hij vacuum klonk.
Het lijkt verdacht veel op brandstofgebrek. Als veel brandstof nodig is, volgas, stopt hij ermee. Na een poosje is het vuil wat gezakt en start hij weer, maar op den duur zit de boel zo verstopt, dat hij helemaal niet meer start. Dus:
- Uit de aftapper onderin de tank een beetje aftappen: vuil met evt. water.
- Daarna ALLE brandstoffilters en zeefjes schoonmaken of vernieuwen, ook zeefjes die onderin de tank, in de kraantjes en in de aansluiting van de leiding op het grote brandstoffilter zitten en even kijken of in de leiding naar de opvoerpomp misschien ook nog een zeefje zit.
- Klaar? Dan alles ontluchten en zou het moeten lukken. Als je als laatste bij de verstuivers ontlucht, opletten of er wel brandstof komt.

Geen succes? Controleer dan de opvoerpomp. Misschien het membraan stuk.
@roscho ga morgen even met twee aan de tractor werken is iets makkelijker voor sommige dingen. Gaan beginnen met aflaten van diesel. En dan vervolgens alle onderdelen op de weg zuiver maken of vervangen.
+1
@roscho opvoerpomp is vervangen 3 jaar geleden bij grote revisie.
Quote Reactie van @jdrutten:
opvoerpomp is vervangen 3 jaar geleden

Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is dat hij nu weer stuk is.
Zitten er misschien algen in die de doorstroom belemmeren?
@Ralfie algen in de dieselfilter bedoeld u dan
@jdrutten
In het hele dieselcircuit maar in de filter zal ie wel als eerste verstoppen.
Hoe vaak moet je tanken en heb je een dieselopslag?
@Ralfie ik tank met deze tractor 1 keer per maand ongeveer 50 a 60 liter. Aan ton waar onze andere machines ook aan tanken, kunstof tank van 3000 liter om de paar maanden leeg.
Heb ook gemerkt dat mijn alternator niet meer voldoende stroom levert. Kan dat dat hierdoor de motor afslaat.
@jdrutten alternador heeft geen invloed op het lopen. Wel zal je accu op een gegeven moment leeg zijn
@jdrutten Te weinig stroom kan alleen invloed hebben als je een elektrische opvoerpomp hebt. Een dieselmotor heeft in principe geen stroom nodig, het is een zelfontbrander. Zolang de startmotor rond gaat, is er altijd stroom genoeg.
@jdrutten alternador heeft geen invloed op het lopen. Wel zal je accu op een gegeven moment leeg zijn
Iedereen gaf al goede tips zie ik dus ik heb niets toe te voegen succes
+2
Vanavond alle leidingen van diesel uitgeblazen en alle filters vervangen of proper gemaakt. Ook uitlaat gecontroleerd, niet dadelijk iets verkeerd te zien. Na alles te ontluchten , gestart en 10 minuten laten stationair draaien. Toen kleine rit gemaakt van een 10 tal minuten, niks meer gemerkt. Voor het alternator probleem heb ik een nieuwe besteld. Deze is nu na controle wel zwaarder van amperage dan origineel. Maar denk niet dat dit een probleem is.
Quote Reactie van @jdrutten:
Deze is nu na controle wel zwaarder

Een iets zwaardere alternator is geen probleem zolang er niet zóveel stroom door de leidingen gaat dat de draden smelten. Maar je zult wel geen elektrisch kacheltje aansluiten.
Fijn dat je de trekker weer aan de praat hebt.
+1
Trekker zal hier nooit weggegaan, is de oudste van de drie trekkers die we nog hebben van mijn grootvader.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2030 en hebben de trefwoorden water , trekker , john deere , tractor , motor , startproblemen , starten , diesel , klepelmaaier , slaat af en john deere 2030 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
686