Illustratie van:
13

Lely Splendimo 280F - Waar vind ik het framenummer?

Het typeplaatje/sticker op de 3 punts bok is weinig meer van te lezen.
Staat deze nog elders ingeslagen?
Zou graag een handleiding/onderdelen catalogus vinden voor m'n machine.
Binnenste maaischijf is van de tijd af, waarschijnlijk heeft de zeskant as z'n beste tijd gehad.
Dus wil eens kijken of dat een reparatie is, die ik zelf aan kan.
Heb maar een hectare of 20 per jaar te maaien, dus als ik z'n levensduur nog weer wat kan verlengen zou dat mooi zijn.
Is nog het type met de gele zwad doeken, weet niet of dat verschil maakt.

Deel dit topic

Reacties

Voorheen kon je ze bij Lely perfect vinden, maar sinds Agco de scepter zwaait is dat wat lastiger. Onderdelen zijn ook fors duurder geworden. Soms wel factor 3. Heb je foto's van je machine? Misschien kan ik helpen.
Moet ik even maken, het is de machine van deze foto in ieder geval:
tractorfan.nl/picture/1347020/…

Heb al gezien dat @GerbertXL alternatieve adressen had voor onder andere de zeskant as.
Originele agco messen zijn iig schreeuwend duur. En weet eigenlijk niet eens zeker welke lengte messen er officieel in horen.
De aandrijfas kun je bij rdm parts krijgen. Dat is niet heel duidelijk aangegeven op de website dus je kunt ze maar beter een mailtje sturen. De messen haal ik bij prodina, kosten 1,20 per stuk ofzo maar er zijn wel twee lengtes messen, dat ligt aan je maaisvhijven.
Er zijn ruwweg 3 series maaiers, de optimo, de t en de m/f. De aandrijving is het grote verschil, de maaielementen zijn uitwisselbaar.
Een 280f is een frontmaaier, ik vermoed dat de jouwe een 280t is.
Ik kan je wel een handleiding en onderdelenlijst mailen maar om het helemaal goed te hebben heb ik het bouwjaar en serienummer nodig. Aan de andere kant zal het meeste wel kloppen ook al is het niet exact hetzelfde.
@GerbertXL
Dat is dus het probleem, dat valt niet meer te lezen 😂
Ik heb al zitten kijken bij de onderdelen lijsten. Volgens mij heb ik een splendimo 280TC?
Kom 3 lengtes messen tegen, 86, 100 en 120mm. Geen idee welke maaischijven ik heb, neem aan dat de diameter van de schijven verschilt? Of in ieder geval de hart op hart afstanden van de messen.
@assink ja klopt met die messen, de afstand van mespunt tot mespunt aan de schijf is zo ongeveer hetzelfde geloof ik.
Als je een kneuzer hebt is het een tc, zonder een t.
@GerbertXL
Heb een kneuzer, maar heb het idee dat die een stuk minder doet dan de voorganger, een krone met stalen klepels.
Moet m maar eens achter uit de schuur halen en nalopen, voor de volgende maaironde.
@assink een kneuzer met stalen klepels doet eigenlijk altijd meer dan kunststof. Het mooiste werkt in mijn ogen een kneuzer met vaste stalen klepels. Die wijken niet uit en verslijten niet snel
@assink Die kneuzertanden van Lely slijten ook behoorlijk snel. Omdraaien is soms zinvol.
@frank_mf
Zal eens kijken of dat makkelijk te realiseren is, aan de buitenkant is het onmogelijk zonder de kneuzer te demonteren had ik al gezien 😀
Ben zelf engineer van beroep, en zie soms zaken terug komen in machines. Dat kan beter of makkelijker.
Zwadborden in de kneuzer met een nagenoeg haakse binnenhoek waar ook een radius kan zitten. Die zwadborden scheuren allemaal in op die haakse hoek, heb ze zelf na getekend, met een radius in deze hoek. En deze blijven prima heel.
@assink diameter schijven is volgens mij allemaal dezelfde, alleen de aangedreven schijf is verschillend. Lengte messen is verschillend door draairichting. De ene Lely maaier draait alles naar het midden, andere weer paarsgewijs. En links en rechtsdraaiende mesjes is verschillend.
@JohanvS ik heb het eens nagemeten, de schijven met snelwissel zijn 30 cm hart op hart en de aandrijfschijf 28 cm. Een setje schijven van een oudere maaier zijn 34 cm.
@GerbertXL
Dank, ik zal eens proberen te meten als ik tijd heb om de maaier uit de schuur te trekken.
Heb je in beide schijven dezelfde messen zitten? Of zitten in de oudere maaier kortere messen, want dan is die 20mm verschil per kant te verklaren.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely Splendimo 280F en hebben de trefwoorden lely , maaien , levensduur , machine , type , Mooi zijn , reparatie en hectare geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
434