Hydraulieka werken aleen op lage toeren.

Hoj,
De hydraulieka van mijn Astoa weel alleen nog werken op lage toeren en met wijnig geweegt. Het hydraulisch systeem bestaat uit een pomp een Stuurventiel 2 sielinders angesloten in paraleel en de versnelingsbak als olitenk. De trekker komt net uit een lange reparatie (de versnellingsbak is net helemaal uit elkaar geweest) en dus nieuwe olie er in inteorie 10w20 maar dat is wat de verkoper van de olie zij dat staat niet op de jeriken (er hoord volgens de verkoper van de Astoa 20w30 in), er is ook een metalen buis vervangen voor een 10 cm langere soepele sang. De trekker heeft een paar keer gerede zonder hydraulische olie. Ik hoop dat iemand een oplossing heeft.
Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

DB780
Ik ken het merk niet maar uit wat je omschrijft zou ik aan het volgende denken.
Controleer eerst het olie niveau in te tank.
Blokkeer hydrauliekleiding, en meet met manometer of max systeem druk wordt gehaald.
In dien dit niet het geval is:
1-Pomphuis gescheurd.
2-olieleiding van pomp naar overstort ventiel gescheurd (let voor al op of er een bocht in de leiding zit, daar is de leidingdunner, dus meer kans op een scheur)
3-Overstort ventiel defect, blijft openstaan.

Indien max systeemdruk wel behaald wordt, controleer druk bij aansturen machine.
Als deze laag is, dan controleren of er een smoring of kraan naar het werktuig half dicht gedraait staat.
casepowers
Als je zegt dat je een paar keer zonder hydro olie hebt gereden is je pomp waarschijnlijk wel kapot. Dit is echt slopend voor een pomp. Deze mag nooit zonder olie draaien.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , trekker , versnellingsbak , pomp , vervangen , hydraulisch , toeren , hydraulische en reparatie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
266