Illustratie van:
8

Ford 4000 - Gezocht kabelgoot op spatbord

Iemand enig idee waar ik zulke gootjes kan vinden? Voor de verlichting kabel aan de spatborden

Mvg

Deel dit topic

Reacties

Kun je de kabels niet door de spatbordsteunen leiden? Die komen vlak langs de lampjes. Gaatje erin en klaar.
+1
@roscho

Het gaat denk ik om de goot (halfronde kap) aan de buitenkant van het spatbord, net boven de achteras. Daar zit een opening aan waar een stekker in geklemt zit, daar kan dan de kabelboom die achter de treeplank loopt, in gestekkerd worden (ook handig bij demonteren spatbord of kabelboom).
De kabelboom in de goot loopt dan via 2 gaten in het spatbord heen in de spatbordsteunen, 1 naar voren, 1 naar achteren.

De eerste "vierkante" sparborden hadden deze goot nog niet, daar liep de kabelboom haaks het spatbord in, en achter het spatbord achter een kapje werden de draden verdeeld naar voren en naar achteren, door de steunen.

Waar die gootjes te koop zijn weet ik echter niet. Ik zou ze denk ik zelf (laten) maken, bv door een plaat te (laten) zetten, en zelf even van voren en achteren dicht maken en opening voor stekker er in maken (slijpen/lassen).
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
Ik zou ze denk ik zelf (laten) maken

Zou je hier niet gewoon een stuk elektrabuis in kunnen lijmen? Of zou dat te kwetsbaar zijn?
@roscho

Het zou wel kunnen, of met zadels vastzetten. Alleen is de standaard constructie behoorlijk anders, dat is meer een afscherm kap in plaats van een kabelgeleider. Heb zo geen foto bij de hand.
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
Alleen is de standaard constructie behoorlijk anders, dat is meer een afscherm kap in plaats van een kabelgeleider

Meestal is dat zo'n opgelast ijzeren hoekprofieltje waar de kabels achterlangs gaan. Maar ga je lassen, dan moet je ook spuiten.
Het is wel de vraag of zo'n stuk elektrabuis bestand is tegen een langskomende prop hooi of modder.
En verder is het natuurlijk maar hoe origineel je het wilt houden.
+1
@roscho

Deze afscherming zit aan de schone kant, daar waar de zitting staat, dus niet aan de kant waar het wiel loopt. Zit met schroeven/bouten gemonteerd.
De kabel komt vanaf de versnellingsbak, loopt langs de achterbrug, en dan via de achterkant van de treeplank weer omhoog naar die goot, waar een verbindingsstekker uit komt. Achter die goot loopt ie door naar de 2 gaten in het spatbord, die komen uit in de spatbordsteunen, een voor de lampen vooraan, en een voor de lampen achteraan.
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
Deze afscherming zit aan de schone kant, daar waar de zitting staat, dus niet aan de kant waar het wiel loopt. Zit met schroeven/bouten gemonteerd.

@Epagoge
Even langs de bouwmarkt om te kijken of er zo'n profieltje te koop is. In aluminium is van alles te koop.
+2
Hier een foto waarop de goot te zien is, op het linker spatbord achter de beugel:

tractorfan.nl/picture/1553106/…

Of hier heel duidelijk:

tractorfan.nl/picture/1547454/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 en hebben de trefwoorden spatbord , ford , verlichting , gezocht en Ford 4000 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
590