Populaire spotsprayer komt gewoon uit de Achterhoek

De verkoop van spotsprayers is in Nederland geëxplodeerd. Rometron in het Gelderse Steenderen ontwikkelt sinds 1997 de Weed-IT-spotsprayers en is naar eigen zeggen wereldmarktleider. Toch kom je ze hier niet tegen. Maar dat gaat veranderen.

Deel dit topic

Reacties

Jotke
Ik dacht toen ik de eerste foto zag dat het om zo'n beregeningssysteem ging die ze in Amerika en Canada veel gebruiken. Die heb ik wel es ergens gezien in NL, ook int oosten volgensmij. Maar het gaat dus om een veldspuitsysteem...

Wat ik me afvraag. De "gewone" veldspuitfabrikanten bieden toch ook al jaren machines aan die plantspecifiek spuiten?

Wat is hier dan zo "vernieuwend" aan?

En gaat het hier om spuitbomen voor aan veldspuiten of om een systeem dat net als de genoemde bereregingssystemen door het land rijdt?
langeslagdiesel
Laatst een goede uitleg gehad naast een overdekte spotspray er. ZEEER interessante machine qua potentie van mogelijkheden en besparing op spuitmiddel. Keerzijde van de medaille is : als je 75 tot 95% op je middelen gaat besparen, dan is het bij lange na niet interessant meer om een toelating nummer aan te vragen in Nederland voor een bepaald middel / gewas. Dus ben je als sector je werkzame stof in no time kwijt. Dan heb je die spotspray dus niet meer nodig. Beetje een instinkkertje deze machine.
newholland6640
@langeslagdiesel

Dan gaat de prijs omhoog. Win win
langeslagdiesel
@newholland6640 welke prijs? Er zijn al veel middelen van de markt omdat het voor de fabrikant niet interessant meer is om een toelating aan te vragen in Nederland voor een specifiek gewas of doel. Te kort omzet.
+1
hobbyboer
Beetje een vreemd artikel.
De spotsprayer die nu erg in opkomst is in nederland is een hele andere machine dan de machine/techniek waar het artikel over gaat.
worteljcb
@hobbyboer Klopt de titel suggereert wat anders dan de waarheid.
JohanvS
Zoals ik het lees kan deze camera alleen zien waar planten staan op onbeteelde grond.
Systeem word hoofdzakelijk in Australië, Noord- en Zuid-Amerika verkocht. Daar veel no-till, die spuiten in het voorjaar alles dood met glyfosaat / roundup.
+1
worteljcb
@JohanvS Zit veel verschil tussen beide machines qua werking, maar de gedachte van plantspecifiek spuiten zit er wel in. De WeedIT bestaat al geheel wat jaren, maar spuit alles wat groen is. De vernieuwde spotsprayer kan groen tussen groen spuiten, dus herkend de plant als zodanig. Dat is knap en bied veel mogelijkheden. Maar het kan op moment 3 plantensoorten herkennen. Niet alle onkruid. Er komt natuurlijk steeds meer, maar op dit moment erg handig voor bijvoorbeeld ridderzuring in grasland.
langeslagdiesel
@worteljcb plant herkenning in verschillende groeistadia.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden verkoop en nederland geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.018
TREFWOORDEN