Illustratie van:
12

Fordson Dexta - Redelijke Hefmast voor Dexta

Is er een hefmast die redelijkerwijs achter een Dexta kan? Ik zoek een hefmast die minimaal 2.80m haalt.

Deel dit topic

Reacties

+2
Zoek een lichtere hefmast op, die mag minder tillen, maar anders pakt de dexta het toch niet.

Maak onderaan de mast 2 loopwielen, zodat de dexta niet steil achterover gaat.

En als de Dexta nergens anders voor gebruikt wordt: hef eraf halen en mast dan korter op de trekker in een vaste bok hangen: meer tillen en stabieler.
@yoohan Bedankt Yoohan. Loopwielen had ik inderdaad ook al aan gedacht.
Ik heb een kleine tractor en gebruik daar een Perfect hefmast bij, deze gaan 2,7m hoog, 1100kg hefvermogen en weegt ledig +/- 415kg. Zit ook een sideshift op. Het nadeel is dat de lepels niet verstelbaar zijn, staat standaard geloof ik op 60.
@DB780 Bedankt voor de tip. Ik ben al wat Perfect hefmasten tegengekomen. Ik zal er nog eens goed naar kijken.
+1
Voor loop wielen kan je hier eens kijken, let wel op dat ze niet te veel zijn afgesleten.
middelbos.nl/banden/caravans-vouwwagens/…
@DB780 Bedankt voor de link.
Misschien is dit wat: facebook.com/marketplace/item/…
@fendt2 De zelfde heb ik ook in het gebruik. Voordeel lepels in klapbaar, dus zo de weg op. Nadeel lepels hebben vaste maat (niet verstelbaar). Steun wielen heb je wel nodig, eigen gewicht mast +400kg, blijft er weinig voor de hef over
@DB780 wist hem te staan maar is inderdaad zwaar. Met steunwielen kan het wel denk ik.
+1
Mijn dexta pakt max pallet op met 25 zakken voer van 20kg zonder achterover kiepen.. Moet pallet van 45 zakken altijd eerst in 2 delen. En dan lift ik maar net van de grond.
@Daan65 Als ik per keer zo'n 20 hooibaaltjes naar de hooizolder kan liften ben ik dik tevreden. Ik sta nu twee keer per jaar op de aanhanger baaltjes naar boven te gooien. Laatste snede hadden we 120 baaltjes.
+1
Snap wat je bedoeld. Had laatste snede 450 baaltjes 3x in mijn handen. Zou zeker een hef proberen en gewoon experimenteren hoe het kan werken. Je kunt ook een elektrische lier kopen. Die zijn niet duur. En dan een plateau maken waar je een aantal pakken tegelijk op legt. Scheelt diesel en uitlaat gas in je stal.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden gewicht , fordson , dexta en fordson dexta geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
581