Illustratie van:
7

John Deere 6400 - Hef achteraan 'hikt' dikwijls

Ik heb een vraag i.v.m. onze John Deere 6400. Wanneer we de hef bedienen gaat deze meestal 'hikkend' naar omhoog of beneden zowel met als zonder werktuig. Er zijn momenten dat hij dit niet doet, maar deze zijn niet te linken aan het wel of niet dragen van een werktuig. Het hikken zelf is vrij ernstig, zo is het raam achteraan al eens losgekomen door de trillingen. Door het hikken duurt het ook relatief lang voor de hef op of neer gaat. Weet iemand waaraan dit zou kunnen liggen?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

+1
Is het recent begonnen of al langer zo? Zijn de filters nog recent vernieuwd? Is het geluid van de oliepomp synchroon met het hikken of is dat wel continu?
@spotmelker Bedankt voor uw reactie. Hij doet dit al een tijdje en de filters zijn 3-4 jaar geleden vervangen (van het hydraulisch systeem). Aan de pomp is niet echt iets hikkends te horen, alles draait mooi synchroon maar de hef gaat schokkend omhoog en omlaag.
@deutz6006 filters zijn relatief goedkoop en wanneer je die vernieuwd sluit je die als mogelijke oorzaak uit. Verder ken ik het hydraulisch systeem niet uit mijn hoofd maar een slecht/ niet functionerende stappenmotor zou ook een rol kunnen spelen in het schokkerige hefgedrag.
+1
Staat de trekweerstand knop wel op nul? (helemaal linksom).
Dat is de knop met die ploeg afbeelding erbij.
@trekkerdockter Bedankt voor uw reactie. De knop stond niet helemaal linksom, maar toen ik daarnet probeerde veranderde er niet echt iets aan het fenomeen.
@deutz6006 oké dan eventjes een kalibratie laten uitvoeren van de positie sensor.
Hef laten kalibreren en anders is je senor kapot

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6400 en hebben de trefwoorden john deere en hef geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
564
ONDERWERPEN