Illustratie van:
9

Fiat 110-90 - Waar zit de peilstok van de versnellingsbak van een Fiat 110-90dt

Ik heb een Fiat 110-90 dt, maar deze gaat wat moeilijk in zijn versnellingen. Het voelt ook alsof de koppeling versleten geraakt, want hij slipt een beetje. Nu wou ik eerst eens de oliepeil controleren om te zien of deze wel op het juiste niveau staat.

Deel dit topic

Reacties

Hoi Gaston, heb je de stand van het koppelingspedaal al gecontroleerd? Die moet ongeveer gelijk met het rempedaal staan.

Staat deze te laag of te hoog, dan heeft dat invloed op het schakelen.
De koppeling staat ongeveer even hoog als de rempedalen
Hoe is de onderkant van het koppelingshuis, is die mooi droog?
Als de krukaskeerring lekt kan dit tot een vettige koppelingsplaat leiden, dan kan hij ook gaan slippen.
De onderkant ziet er redelijk vettig uit
Is de peilstok van de versnellingsbak deze naast het derde punt
@gaston
Volgens mij zit de peilstok aan de achterzijde van de achterbrug, langs de topstangbevestiging.
@Ford revisiemotor dat is bij de 4 cilinders, die hebben geen gescheiden versnellingsbak.
Let op de versnellingsbak is apart. Niveau peil zit naast de voorste cabinesteun ( sleutel 27 dacht ik). Is wel dezelfde olie als de achterbrug. Peil achterbrug zit idd naast het topstang punt (sleutel 13)
@HGJR68 Peil van het achterbrug is zonder sleutel, dat is enkel bij de 4 cilinder tractoren en kleiner. Zit achteraan rechts, een beetje achter de trekhaakstoel. Je kan deze er gewoon uittrekken.
Peil van de versnellingsbak is inderdaad aan de rechterkant van de trekker achter de cabinesteun, dop 27 en kan ongeveer 11 liter in.
Check de splitpen onderaan de versnellingsbak/ koppelhuis als deze vettig is. Deze kan ook vast zitten, dan eerst eens losmaken. Hiervoor moet je de afschermkap van de 4WD as losmaken. Als deze vettig staat zal er olie van motor of versnellingsbak in en rond de koppeling lekken.

Mijn Fiat 110-90 lekte onlangs vanuit de versnellingsbak, deze had slechts 5000 uur gelopen. Nu de boel volledig vernieuwd met nieuwe koppeling, butéelagers en keerringen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 110-90 en hebben de trefwoorden fiat , versnellingsbak , koppeling , versnellingen , controleren , versleten , peilstok en Oliepeil geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
334