Illustratie van:
4

Ford 4000 - Hydrauliek probleem , hefinrichting werkt met moeite

Beste leden,
heb namelijk een probleem met de hydrauliek , ik moet namelijk vol gas geven eer de hefinrichting naar omhoog gaat , en als ze omhoog is zakt ze toch tamelijk weer naar beneden.
ik dacht aan hydrauliekfilter vuil , pomp stuk , dichtingen lek , maar eer ik er begin aan te sleutelen had ik graag eventueel wat meer geweten wat er eventueel stuk kan zijn dat ik weet waar ik aan begin , alvast dank

Deel dit topic

Reacties

Heb hetzelfde probleem gehad, alleen niet zo erg als jij beschrijft.
Heb uiteindelijk de trekker door midden gehaald bij de achterbrug om het aanzuigfilter eruit te halen en schoon te kunnen maken. Ook gelijk de hele achterbrug schoongemaakt.
Ook heb ik de hydrauliek pomp vervangen.

Ook heb ik de 0-ring op de zuiger van de hef vervangen.

Na dit allemaal gedaan te hebben zakt de hef alsnog telkens een stukje naar beneden, maar wordt wel weer snel bijgesteld. Dus ik denk dat het regelventiel ook versleten is.

Dat is mijn ervaring, ik denk het beste wat je kan doen is openhalen en kijken wat je treft.
Genoeg olie in de achterbrug?
+1
Heb zelf ook dat probleem gehad . er zit lucht in de leiding heb het opgelost door op het kogeltje te druken in een aansluitpunt LET WEL OP ZOLANG JE DRUKT SPUIT ER OLLIE UIT EN DE LUCHT doe dit dus maar even
@SAMBAS

Als je dat hebt kun je ook een olieslang nemen waar aan 1 kant een snelkoppeling zit, aansluiten op snelkoppeling trekker, de andere kant in een olievat steken (of in de ruim rondom schone vulopening van de achterbrug) dan heb je minder geknoei.

(doe dit zelf altijd bij verversen achterbrug olie, slag in vat voor afgewerkte olie, tractor stationair laten lopen, ventiel open, en als er voldoende uit is, ventiel weer dicht, motor uit, bak er onder en aftapplug er uit draaien)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 en hebben de trefwoorden ford , hefinrichting , hydrauliek , Sleutelen , lek , gas geven , pomp , gas en Ford 4000 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
309