Illustratie van:

Rumpstad Ploeg - draagkop/ 3punts aansluiting.

Hallo,
Ik heb een ploeg gezien op een veiling die ik misschien wil kopen voor wat ploegwerk het gaat om een Rumptstad VW41 4 schaars. Aleen de kop/ 3 punts aansluiting zit er niet bij. Weet een van jullie waar je die kan kopen of heeft iemand wat liggen? en waar zou je nieuwe slijtdelen kunnen kopen voor niet al te veel? En kan deze ploeg achter een Fendt 512c in de kleigrond? Alvast bedankt.
Mvgr,
David

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Ik heb ook een ploeg gezien, deze kon niet aan een tractor
Er zat geen 3 punt aan dus je kan er niets mee doen.
Je kan er wielen aan maken en dan ombouwen als paardenploeg.
Neen deze ploeg kan niet achter een Fendt 512 omdat je een onderdeel mist.
Slijtdelen bij Kramp, maar die heb je nog niet nodig want de ploeg kan niet aan een tractor want je mist een essentieel onderdeel. Voordat je dat onderdeel hebt ben je oud genoeg om op een tractor te rijden.
David512c
...
David512c
@old man jose

Ik ben oud genoeg om op een trekker te rijden, maar dan wel op eigen terein. Er staan trouwens 2 van deze ploegen en eentje is wel compleet maar de slijtdelen zijn slechter, dus als ik een goed kopstuk vind kan ik beter deze kopen 😉 als het kopstuk niet te duur is
fordmajor
Wij hebben nog wel z'n kop liggen!
Husqvarna
Dat lijkt me een kleiploeg met die lange risters, maar dat kopstuk, waarom zouden ze die er af gehaalt hebben, is de ploeg wel recht? lijkt me anders een mooi reserveploegje
Maar er komt wel 17% opgeld overheen, en over dat gehele bedrag nog 21%btw als je niet in btw zit, zeg maar wat je bied komt bijna de helft nog bij en je moet 'm nog ophalen, en ook nog "Onder voorbehoud van gunning" .
David512c
@Husqvarna

weet ik. hebben wel vaker wat gekocht op troostwijk hoor 😉
David512c
@fordmajor

Hoeveel wil je daarvoor hebben dan? En heb je alles erbij cilinder enz? want alles is hier af gesloopt 😞 maar ik ga eerst maar eens met pa overleggen en dan naar de kijkdag, eens kijken of ie niet helemaal scheel is of zoiets 😛
fordmajor
Hij is compleet met cilinder, maar er zit zoveel verschil in de kopen dus let daar wel op, prijs zou ik is over na denken.
David512c
@fordmajor

Is goed 😄 ik weet ook niet zeker of ik m wel koop, ik ga eerst wel kijken, die kop is er tenslotte niet voor niks afgehaald..
Kareltje
Old man Jose heeft gelijk. Aan zulke dingen moet je niet beginnen. Ploegen komt nogal nauw, je zal die ploeg nooit helemaal goed krijgen. Maar ik vermoed dat ik tegen dovemansoren sta te praten!
David512c
@Kareltje

ja, ik weet het ook wel, ik ga eerst kijken. Als ie ook maar wat scheel is ofzo dan laat ik m mooi staan 😄 😉
fendtjuh
@Kareltje

Wat is dat voor onzin? Als de ploeg verder 100% recht is en de kop er gewoon afgehaald is lijkt me dat geen probleem.

Goed, over het algemeen wordt de kop kapot getrokken en dan is er meer kapot als je pech hebt, maar om meteen te zeggen adt je er niet aan moet beginnen...
gertdl
Volgens mij ga je goedkoper uitkomen door een goeie okkasie van dit type te kopen, want voor je deze weer in orde hebt ben je wel even verder
JD 6430 The Best
@David512c

Kan je mooi van het geld van de Iseki kopen 😃
JD 6430 The Best
@David512c

Ik vrees voor je dat @gertdl gelijk heeft
fendtjuh
Nouja het is heel simpel, een nieuwe kop is niet te betalen voor zo'n ploeg.
fordmajor
Wij hebben de ploeg ook zelf gemaakt van een 2 schaar naar een 3 schaar. Het is wel te doen maar is wel een heel gepruts. je zit namelijk met je gewichts verdeling waar door die niet meer wou kantelen
Favorit614
Wentelas 10 cm en kop heb ik liggen , maar de spoorbreedte verstelling zit er niet bij.
Deze worden niet meer gemaakt (eigen ervaring)
David512c
@Favorit614

oke, ben er mischien wel in geinteresseerd 😉 alleen zou je er zelf geen breedte verstelling op kunnen bouwen??
ronald73
Die 'glijconstructie' aan de ontbrekende kop zal wel gescheurd zijn, zo niet, dan de wentelas wel. Zelfs als een andere gebruikte bok zal kunnen vinden, zal wel hetzelfde gebeuren voordat de slijtdelen op die ploeg 'op' zijn. Die ploegen ploegen mooi, alleen jammer van die zwakke bokken.
David512c
@ronald73

maar hoezo denk je dat het nog een keer zal gebeuren?
Favorit614
Dit was mijn breedte verstelling voordat ik hem van de wentelas heb geslepen, in de veronderstelling dat rumptstad ze nog kon/wou maken.

Zelf maken is moeilijk omdat de wentelas iets conisch is.
Ik heb wel foto's van de kop en wentelas , en wil deze wel ff via de mail versturen
gait1
@David512c je hebt pb
David512c
@gertdl

occasi 4 schaar is echt hartstikke duur 😞
David512c
@Favorit614

je hebt PB
Husqvarna
@ronald73
hoe zou het komen, te zware trekker en te lichte ploeg, ik meen dat Lemken ook van licht ( 80 )tot zwaar (180) gaat?
David512c

deze staat er ook, deze is compleet, maar is denkik wel wat mis mee, ik dacht dat ik er ook van deze 2 een kon maken..
ronald73
Zoals goed op de foto van Favorit614 te zien is, precies, dit bedoelde ik. We hadden er al ijzeren blokken omheen gelast, alleen is er weinig ruimte om gelijkmatig overal wat te lassen.
Wentelas had ik al drie keer laten vervangen, toch wel door een gespecialiseerd bedrijf die een goede materiaalkeuze had. Daarna brak het frame tijdens het ploegen in tweeen, ondanks dat we haarscheurtjes telkens dichtlasten. Na zo'n leeftijd zijn die ploegen jammergenoeg OP.
ronald73
Husqvarna, natuurlijk, je moet het natuurlijk niet te gek maken met een enorme trekker en gas erop. Volgens mij krijgen die wentelassen het meest voor hun donder tijdens het deinsen tijdens het rijden op de openbare weg.
David512c
@ronald73

oke, bedankt voor je info, zal er erg goed overnadenken en eerst alles erg goed bekijken voordat ik er uberhaupt op ga bieden 😉
gertdl
Denk je dan dat dit goedkoop zal worden? als je het doet voor de uitdaging perfect, als je het doet voor de goeikoop denk ik dat er betere opties zijn. trouwens voor 2 a 3000 euro heb je zon ploeg toch in okkasie met goeie slijtdelen
Favorit614
@ronald73

Heeft dat bedrijf de wentelas nagemaakt ?
Was bij een boer bij zwolle vroeger ook al geen sucses
ronald73
Ja hoor, doen ze wel voor meer boeren. Al die oude ploegen komen in o.a. in Polen terecht en dan komen die ouderdomskwaaltjes tevoorschijn. Type staal weet ik niet meer, maar het afgebreken deel draaien uit de bok en naar voorbeeld van de andere helft van de as maken ze de rest na. Vervolgens LIJMEN ze deze in de oude bok en klaar is kees.
Favorit614

Das het probleem 2 en 4 schaar past niet
Lees de reacties
Favorit614
@ronald73

oei spannend 😄
David512c
@Favorit614

is dit de hele breedte versteller? zou je deze niet zelf na kunnen bouwen?
Favorit614
Hahaha dir is het deel wat aan het frame zit.
Jij moet het deel hebben wat hier weer overheen schuift.
De maten staan bij de foto hier boven, dus ff reacties lezen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Rumpstad Ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!