Illustratie van:

Massey Ferguson 3050 - Hefproblemen

Beste collega's

Ik heb een MF 3050 staan en die heeft problemen met de hef.

Er zit een electronische hef op nu werkt hij buiten op de spatborden wel alleen niet binnen op het bedienings paneel. Het lampje van de hydraulische oliedruk blijft ook wat langer aan dan normaal is maargoed dat kan ook iets anders wezen.

Dus kortom buiten werkt hij wel gelijk na de motor starten en binnen op de bediening heel soms. Heeft iemand hier ervaring mee???

Bedank voor de hulp

Mvg Richard

Deel dit topic

Reacties

mf6495driver
Knopje van de bediening die slecht reageert? hebben het bij onze 8140 ook gehad, soms werken, dan weer niet, heel irritant als je land aan het bewerken zijt. Gewoon nieuw knopje ingezet en hef werkt weer perfect.
Ferguson3085
Nee er is echt een storing in het systeem maar hoop dat iemand het al eens eerder heeft meegemaakt
schaubagri
Bij onze 3080 zat kabeltje van knopje los
mfgek4
Wij zelf hebben ook een 3050 en heeft dit probleem ook al een paar keer gehad. Het lampje gaat bij ons uit als je even wat meer gas geeft. Als de hef het niet doet zetten we hem meestal even uit of kijken we of de sensoren storen.
ramrod
-
Fast Eddy
Printplaatje kapot??
fridzie
Ik ken het probleem, komt door oxidatie. je hebt de hef zeker al een paar dagen/weken niet gebruikt?
Moet je het knopje gewoon als de trekker uit staat even een minuut snel op en neer doen, zodat de contact punten weer schoonworden. probeer het dan nog maar eens, geef je een grote kans dat hij het dan weer doet.
En anders denk ik dat het kabbeltje kapot is in het bedienings paneel.
ramrod
-
rickjd
Je hebt het zeker over die 3050 van dick K uit heenvliet?
wouter_
Hebben dit ook voorgehad met onze MF 3060. na lang zoeken bleek het ergens een draadje te zijn dat geen goed contact gaf. heel vervelend want soms werkt de lift en soms niet dus weet je niet snel of het probleem opgelost is of niet.
Ferguson3085
Hij is destijds inderdaad aangeschaft bij d k, maargoed ken jij de trekker dan? ben wel benieuwd

Mvg Richard
CVT6230
Er zit toevallig geen storingsindicatielamp op? Die geeft dmv knippercodes foutcodes weer. De types zonder die lamp moeten met een testkast worden getest.
rickjd
Nee ik ken de trekker niet, maar iemand die bij dick klok werkt had n keer n machine van mij / hem aangepast en zei dat ie m wel zou komen brengen met n 3050 alleen hij zei dat de hef verrot was dus of ie onze inter even kon gebruiken ? 😃 aangezien je woonplaats en je naam zit jij denk ik op dat industrieterein vlak bij het everse plein? Ik zie daar buiten ook weleens n mf 3085 buitenstaan met fronthef als ik naar / van school kom fietsen
Ferguson3085
Owke dan ja dan heb je idd de goede voor je ,

Maargoed dan zat het probleem er dus al in voor dat deze man hem kocht denk ik, maargoed we krijgen het wel opgelost ben al wat verder dus als ik de oplossing heb horen jullie het wel.

Mvg Richard
Ferguson3085
Het verhaal is allemaal opgelost

Voor de hef miste de autotronic een signaal op d4 wat van de oliedrukschakelaar afkomstig was.

En hij miste een massa op de hefbediening

Alles werkt weer zoals het hoort en beter dan ooit haha

Bedankt voor de reactie's en het meedenken

Mvg Richard

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
32