John Deere 2130 - Snelheid

Hoe hard loopt een john deere 2130 zonder hi/lo werkelijk op 14.9-38 banden? Bij 2500 motor toeren. Is de versnellingsbak eventueel aan te passen met een hi/lo pakket van een 2850 of past dit niet voor de achterbrug?

Mvg stefan
stomos

Reacties

valmet6400power
Alles valt pas te maken.
heidewoud
De vraag dat je iets kunt aanpassen of niet is een goede vraag. maar de vraag van hoe hard hij loopt? ik zou zeggen zoek een weg, vast makkelijk te vinden, en zoek iemand die een auto rijbewijs en een auto heeft, en laat die er achter aan rijden 😛 eventueel kun je ook nog met een tom tom of gps of iets dergelijks de snelheid bepalen, je moet daar dan wel van in bezit zijn. :!:
stomos
Dat snelheid bepalen gaat op dit moment moeilijk. Want ik ben hem aan het opknappen en de trekker ligt behoorlijk uit elkaar. En het duurd nog al even voordat hij weer loopt want ik heb nu net de hydraulische vooras helemaal klaar. Nu eerst de motor en de achterbrug reviseren en spuiten.
OhDeere
Op 14.9 r38 zal hij net iets boven de 30 KM/H lopen. De Hi-lo van een 40 of 50 serie is anders dan een 30 serie. Dit is niet (makelijk) uit te wisselen.
john deere 7810
Nee dat gaat je tegenvallen maar ligt er ook aan of je een 30km of 25 km achterbrug achter hebt zitten of is dat alleen bij de 20 serie?
DESLAGERURRE
Hier klopt iets niet ...........
Valtra-Fordpower
@heidewoud

De beste manier op de snelheid te bepalen is eigenlijk gewoon langs zo'n knipperbord te rijden, die je snelheid aangeeft en gaat knipperen bij te hoge snelheid 😃
JD3010
De max. rijsnelheid op een 16.9-34 is 28.73 km/h volgas. Op een 16.9-38 omgerekend is dit 30,58 km/h.

Een hi/lo inbouwen zal niet eenvoudig zijn, maar alles is mogelijk. Je hebt een ander koppelingshuis nodig ivm. de aansturing en smering van de hi/lo. Ander lager voor de oliepomp achterin etc. etc. Het pakket van een 2850 zal zeker niet passen.

Het is veel eenvoudiger om een ander koppelingshuis bij bv. Piet Everts te kopen. Is een vertrouwd adres en dan ben je in 1 keer klaar.
stomos
@DESLAGERURRE Wat klopt hier niet?

oke bedankt voor de reacties. Ja een ander koppelingshuis en spul moet ik dan zobieso hebben maar een koppelingshuis met hi/lo van een 2850 past zeker niet voor mijn versnellingsbak? Of kun je de hi/lo van een 2130 ook aanpassen zodat je een overdrive krijgt? zonder al teveel ongein?
JD3010
Heb je dan een koppelingshuis van een 2850? Dan zou je kunnen passen, maar ga er maar niet vanuit dat het direkt past. De opbouw van de 2850 is in grove lijnen gelijk met de 2130, maar in details is er toch veel anders.

Kijk maar is op www. jdparts.com , dan kunt je de onderdelenboeken in zien. Dan kun je ook onderling vergelijken.

Ik weet dat er in het verleden bij de 6-cilinders de hi/lo weleens omgedraaid werd om de trekker sneller te laten lopen. Ik zelf heb daar geen ervaring mee, dus kan je daar weinig over vertellen, misschien anderen.
Adri-JD850
Het spelen met snelheden en bandenmaten heeft wel gevolg voor de trekkracht die je overhoud. De overbrengings verhouding komt anders te liggen.
DESLAGERURRE
@stomos

jou profiel .. toen ik vannacht keek bestond je profiel niet .. nu wel ..
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!