Illustratie van:

John Deere 4050 - Lampje in dashboard hydro-olie te heet

Iemand ooit voorgehad dat dat lampje aanging zonder dat de olie daadwerkelijk te heet is? Wat was de oorzaak? Want als ik het contact opzet om voor te gloeien geeft hij 't al aan zelfs na 'n nacht stilstaan, dus met koude motor.
Met vriendelijke groet,
JD4050

Deel dit topic

Reacties

monteurtje
Temperatuur sensor van de hydr olie kapot misschien??
bedrading doorgeschuurd en contact maakt met massa??
JD 4050
Ik heb stuk voor stuk de fiches uitgetrokken die op de boîte zitten en die van de sensors komen en 't blijft maar piepen en plumpen. Miss best de drukken eens nameten want in 't gebruikshandboek staat ook bij inwendige lekkage. Filterelement vuil maar zit pas nieuwe olie en filters op. Oliekoelelement vuil staat er ook bij.
jd4050
Alle lampjes gaan toch altijd even aan bij het opstarten als test?

Of bedoel je ook als hij al een poosje draait.
minkema
Sensor eruit draaien goed schoonmaken zodat hij ook goed massa heeft.
Wimsumar
Beste @JD 4050

Quote:
't blijft maar piepen en plumpen

Wat bedoel je daarmee?
valmet6400power
@Wimsumar

Waarschijnlijk de waarschuwingstoon + knipperen van die sensor?
Valtra-Fordpower
Bij een draaiende motor of stilstaande motor?
valmet6400power
@Valtra-Fordpower

'Als hij het contact omzet' stilstaand neem ik dan aan?
deeremeneer
Als je hem op contact zet moet hij ook aangaan en piepen. Als hij loopt uiteraard niet. Weet je wel waar de sensor zit want ik vermoed dat je die niet los hebt gehad.
JD 4050
Als ik wil starten dan gaan alle lampjes inderdaad even aan en krijg je 'n pieptoon te horen. Maar als ik wacht tot die lampjes uitgaan blijft dit lampje branden zelfs als ik start met 'n koude motor. Tijdens het draaien blijft dit eveneens maar branden en piepen.
Alvast bedankt voor 't meedenken 😄
JD 4050
En @ deeremeneer die hebben we inderdaad niet los gehad. zitten er verschillende maar zou zo meteen niet kunnen zeggen dewelke van de temperatuursensor is 😄
deeremeneer
@JD 4050 Deze zit rechts boven op het koppelingshuis. Haal die eens los en kijk eens wat er gebeurt.
deeremeneer
@JD 4050 En gevonden?
JD 4050
Neen, we zijn er nog steeds niet achter, had voor de zekerheid 'n nieuwe sensor besteld maar dat mocht niet baten. Vandaag wou ik 'm buitenrijden, begon 't dashboard te smeulen. Dus ik vrees dat dat even de volledige kabelboom nakijken wordt. Printplaten van de foutmeldingen aan de linkerkant 2 IC's opgebrand. Dus proberen te herstellen want 'n nieuwe kost al vlug wat centen. Ik houd jullie op de hoogte.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
3