Illustratie van:

Fendt 102 S - lekkage

Na mijn fendt 102s helemaal nieuw gespoten te hebben,is er toch nog een kleine lekkage tussen de achterbrug en de versnellingsbak.
Nu heb ik gehoord dat je iets in de achterbrug kan gooien wat kleine lekkage,s afdicht van binnen uit.
Wie heeft hier ervaring mee en wat is het materiaal wat er in zou moeten.

Deel dit topic

Reacties

deeremeneer
Ik denk dat je in de war bent met de radiateur. Daar kun je middel ingooien tegen kleine lekkages. Olie lekkages moet je repareren.
ardpassat
Er schijnt toch wel spul te zijn wat weekmakers bevat om keerringen weer soepel te krijgen.Maar of je daar pakkingen mee dicht krijgt ,dat denk ik niet.
Ik denk dat je het beste kunt demonteren en er een nieuwe pakking tussen leggen.
deeremeneer
@ardpassat Ja dat klopt dat bestaat alleen krijg je daar geen pakkingen mee dicht en werkt het ook lang niet altijd bij oude keerringen.
Wimsumar
Beste Fendtt: Is je omschrijving waar de lekkage plaatsvindt juist? ( Tussen de versnellingsbak en achterbrug. Ofwel een pakkinglekkage tussen versnellingsbak- en differentieelhuis).
Wimsumar
Probleemoplosser: wynns.nl/index.php/nl/…
fendtt
@winsumar bij het linkerachterwiel zit een inspectieluik daar hebben we eerst een nieuwe pakking achter gedaan maar dat was het dus niet.het zit net in de naad achter het luik naar boven toe.en volgens mij is dat tussen achterbrug versnellingsbak.het is het deel wat met die dikke imbusbouten vast zit.
basia
INspectieluik? je bedoelt die plaat die met 8 bouten vastzit ? Daar zit bij 4 wd de aandrijving op naar de vooras .
Tussen bak en A.brug zit volgens mij geen pakking ; is "koud" aan elkaar gemonteerd ;lekt het hefdeksel misschien voor aan bovenkant ? Mocht de bak aan A;brug lekken dan losmaken goed schoonmaken en met een goede vloeibare pakking weer monteren .
Dan moet het hefdeksel er ook af ; omdat hier ook moeren achter zitten .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 102 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
146