GPS Systeem

Hallo TF-ers

wij zijn een beetje aan het kijken voor een gps systeem voor op de trekker. Nou was mijn vraag wat is jullie ervaring met gps? en wat raden jullie ons aan? wij willen er mee gaan planten dus hij moet op een lage snelheid ook signaal hebben, want ik hoor wel is dat hij dan geen signaal heeft. welke is dan daar het beste voor? voor de rest willen we er niet veel bijzondere dingen mee doen net allemaal zaaien, cultivatoren, land klaar leggen enz.

bedankt alvast!

Deel dit topic

Reacties

stannetje96
Wij hebben trible, bevalt goed.
voordeel van trimble is dat je ook achteruit recht kan rijden, dus als je er iets scheef voor zet kan je ook ff achteruit en dan zet ie em recht

en me vader had een keer bij iemand met SBG gereden maar hij vond et waardeloos werken. net wat je gewend ben denk ik
johnd-ts
De expert van het ptc+ vond Trimble het best, denk dat John Deere ook goede multi-inzetbare systemen kan leveren voor alle merken..
Loonwerker_Erwin
Zon Trimble EZ guide 250 is volgens mij mooi ding om mee te beginnen
Siebenga
ZOEKFUNCTIE!
stannetje96
@Loonwerker_Erwin is dat zo'n ding met lampjes op je dashboard?
Loonwerker_Erwin
@stannetje96

ja zet je bovenop je dashboard, lekker simpel
stannetje96
@Loonwerker_Erwin dan moet je alsnog zelf sturen. als je het doet moet je het meteen goed doen anders moet je na paar jaar weer een nieuw systeem
S Schenning
Zon ding met lampjes op het dashbord is weg gegooid geld in mijn ogen.... Zou ik toch voor een wat het stuuren overneemt. Hoe precies moet het zijn Kiske?
Rene2506
Trimble is een goed merk, maar hoeveel ben je van plan uittegeven?
je hebt ook wel electriche sturen die wel wat goedkoper zijn, maar die kunnen niet onder de 2.5 km/h ook zullen die acteruit niet goed functioneren.
zo'n systeem koop je niet voor even maar voor een langere termijn, dus kun je beter voor een completer systeem gaan met een hydraulisch ventiel.
Siebenga
Jongens hou nou op te reageren.. zo krijg je onoverzichtelijk met al die topics.. Hier is al een topic over en heel uitgebreid op gereageerd.. ga daar ff kijken
ford8630power
@Siebenga

Is ook al weer 2 jaar oud, misschien zijn er nu weer andere nieuwe systemen? Ik weet het niet hoor, maar soms ff opnieuw alles op een rijtje zetten met misschien wel nieuwe leden die er verstand van hebben kan ook wel eens goed zijn.
Siebenga
@ford8630power

Dan kan daar toch gewoon door gegaan worden met reageren? De beste topic starter kan daar zo een reactie plaatsen. Maar nee de gemakkelijke weg wordt weer gekozen en zo wordt het hier alleen maar onoverzichtelijker.. Laatste reactie is 9 maanden oud dus dat valt ook wel weer mee...
Loonwerker_Erwin
Heb gelukkig nog geen last van de onoverzichtelijkheidsstoornis
Jur k deutz
Autofarm lijkt mij het beste
geen palen dus ook geen flekken en gewoon op gsm
twee ontvangers want dan weet hij of je recht voor het spoor staat
BartVALTRAdriver
Voor lage snelheden is SBG een goede.
Kan tot 400m/u 1a2 cm nouwkeurig werken.

Goeie ervaringen mee.
Duidelijk omschreven, mooie terminal, goede service, enz enz.
En gelijk laten opwaarderen naar SBGuidance ploegen en of Twin.
kiske
Hij moet best nauwkeuring zijn omdat wij ook met een schoffelmachine door heen rijden en de sluitrijen wel moeten kloppen.
kiske
En wij willen het gelijk goed doen dus eentje met van die lampjes is ook wel wat maar niet echt wat om mee te planten. meer om over de snee kunstmest te zaaien maar daarvoor kan ik ook nog wel bordjes zetten hoor
jd6620
Zelf hebben we Trimble werkt prima! Wij frezen de ruggen en poten daarna de aardappels erin. De frees wil nog wel eens zijn eigen weg zoeken waardoor er alsnog een afwijking van 4 cm is!! Ik moet toegeven dat SBG hier de perfecte oplossing voor heeft: werktuigenbesturing. Dat is een grote cilinder waar de frees aan hangt deze cilinder corrigeert dan die 4 cm als het ware. Het zal niet lang duren voordat Trimble dit ook heeft. Verder goede ervaring met Trimble, goede service, duidelijk scherm, makkelijk te gebruiken. Kan geen nadelen bedenken op het dweilen van de frees na, hier kan de gps verder niks aan doen! Hoop je hiermee voldoende info te hebben gegeven.
rickjd
In sommige gevallen kan je siebenga beter negeren dan sommige topics ....
Rene2506
@jd6620

Die werktuig besturing van trimble is er toch ook al jaren?
staaf
@rickjd

Siebenga wie?
casejxu
Elk GPS systeem indien hydraulisch aangestuurd kan dmv een side shift op een werktuig.. nadeel is dat het dan alleen daar op zit... wij werken met bollen planten met alleen gps op de trekker. En dan autofarm GPS bevalt echt super... simpele en duidelijke bediening en antennes en scherm zijn makkelijk uittewisselen waardoor iets goedkoper start door een klein scherm met grote antenne te kopen en later pas het grote scherm bijvoorbeeld
fiatfan
Autofarm is beste optie!
dealer zit bij jullie in de buurt: KEVO in roosendaal
fiatfan
@kiske

die hebben er al veel lopen en zijn er erg goed in thuis!
johnd-ts
Laat anders een paar vertegenwoordigers 2 of 3 systemen regelen om mee te testen, kun je de beste voor jullie bedrijf eruit zoeken.
valmet6400power
@jd6620Als die dweilt draai je toch gewoon je stabilisatiestangen aan? Dan volgt ie je trekker wel hoor.
Rene2506
@johnd-ts

succes met dat idee, maar denk niet dat ze een aanpassing gaan doen aan je eigen tractor TWV 18.000 als je een van de betere systemen wilt proberen.
Koentjuh
De dochteronderneming van Claas, Agrocom levert ook al wel een tijdje GPS systemen:
claas-agrosystems.com/de/lenksysteme/…
jd6620
@Rene2506

Quote:
Die werktuig besturing van trimble is er toch ook al jaren?

Werktuigbesturing bestaat idd, alleen dan word de machine aangestuurd door aan of uit zetten. Volgens mij hebben ze nog niet zoiets als Side-shift. (Maar kan het mis hebben)

@valmet6400power

Quote:
@jd6620Als die dweilt draai je toch gewoon je stabilisatiestangen aan? Dan volgt ie je trekker wel hoor.

Als je hem helemaal vast zet, dan komen er zulke krachten op de trekker te staan. Dan ga je dingen forceren.
valmet6400power
@jd6620

Niet helemaal vast, tot het dweilen beperkt, en als de machine net als de trekker recht gaat forceert er weinig?
Rene2506
@jd6620

die wektuig besturing bestaat al langer met sideshift, misschien zelfs al van het begin, aangezien het ventiel van het sturen ook gebruikt kan worden voor werktuigen
JD 6430 The Best
Ik zou voor trimble kiezen 😉 mooi afgewerkt en de ontvanger kan gewoon op een magneetvoet staan. doet het ook achter heel goed en sruurt ook heel mooi op lage snelheid.

Mijn tweede keus zou JD GPS zijn 😉
Mc_douwel
Heb vorig jaar met trimble gewerkt bij mijn vorige baas met bemesten viel wel aardig geod en de nieuwe trekker er meteen mee laten uitrusten doen er alle dingen mee van maaien schudden harken inkuilen too zaaien aan toe
moet je martijnsteyrdriver maar effe pb sturen
johnd-ts
@Rene2506

Op het PTC+ hebben ze verschillend tractoren met verschillende gps systemen, laat een klant daar eens mee werken en ga in op de voor- en nadelen per systeem. Denk dat je als klant dan al een veel betere keuze kunt maken dan dat je een systeem uit het boekje bestelt of dat je de vertegenwoordiger gelooft op zijn blauwe ogen..
fendt-412
In een middagje kun je alleen niet al beoordelen hoe een systeem werkt. Kunt wel wat door menu's bladeren, heb je iets inzicht. Maar dan kunnen ze je nog alles wijs maken. Zou dan gewoon bij een paar boeren langs gaan die al een soortgelijk systeem hebben. Lopen vast wel wat systemen in de buurt. Zelf heen gaan en weet je precies hoe het inelkaar steekt en wat de nadelen zijn.

Denk dat de bekendste systemen niet veel aan elkaar onder doen. SBG, topcon, Trimble of JD, zou voor geen eentje bang zijn. Alleen zijn kleine dingetjes en handigheden die het verschil maken.
johnd-ts
Tuurlijk heb je dan nog geen geweldig beeld van een systeem, maar je hebt dan al wel veel meer idee bij het systeem en of de opzet van het systeem je aanstaat. Dat scheelt een hele hoop bij zo'n investering waarvoor je eigenlijk alleen maar 2 kleine kastjes terugkrijgt..

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
37
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
7