Illustratie van:

Massey Ferguson 6170 - Remkracht valt steeds gedeeltelijk weg.

Wij hebben op het werk een Massey Ferguson 6170, met het probleem dat de remkracht steeds weg valt.

De remmen zijn al diverse keren ontlucht dan is het weer eventjes goed maar al snel treed er weer remdruk verlies op. rare is alleen dat de remdruk niet compleet weg valt, want als je de rempedalen tot de grond toe in trapt remt de trekker wel licht af.

De trompet huizen zijn al los geweest en zijn ook al nieuwe O-ringen in gekomen, de kan het probleem ook niet achterhalen.

Is er iemand hier die ons verder kan helpen of weet waar het probleem kan zitten?
Er moet toch een plekje zijn waar de remmen lucht binnen krijgen.

Deel dit topic

Reacties

frank_mf
Onze 4235 maakt met remmen een gaar geluid.. Zelfde probleem? Komt vast doordat onze Giertank niet geremt is... Moet wat an gedaan worden!
pino
Remcilinder inwendig lek (optie) komt het pedaal langzaam op of snel ?
fridzie
@pino dat zou idd een optie zijn de rempedalen komen wel normaal terug maar volgens mij komt dat omdat die door veren terug worden getrokken.
case inter kracht
@fridzie

klop komt door de veeren die ze terug trekken meest is de hooft rem cylinder inwendig lek of meeestal zit der een soort klep tussen het lingeker remcylinder ende rechter om de remkragt te verdelen als ze gekopelt zijn die kan het ook zijn of de remylinder aan de linker kant of rechter kant is lek inwendig bij de remmen
Wimsumar
Beste @Case Inter kracht: Jouw theorie klopt bij een remsysteem zonder rembekrachtiging. De trekker uit de topicopening (M.F. 6170) zal ongetwijfeld welbekrachtiging hebben.

In dit geval zou luchtophoping/-intreding in de leiding naar de volgwagenremaansluiting de storing kunnen veroorzaken.
wackywilly
Mijn buurjongen heeft jaren lang een 3085 gehad.Deze hadden onder de motorkap een verdeelblokje zitten van de remmen.Dat blokje was gemonteerd aan een beugel, en die wilde wel eens scheef gaan zakken. Dan was je de remdruk ook kwijt. Later heeft hij er nog een 4260 bij gehad en die had hetzelfde probleem. We hebben toen er een tijd naar gezocht. Volgens mij is het systeem van de 6170 hetzelfde. Als je de zijkappen eraf haalt kun je het blokje zien zitten. Het zit net voor de kabine, vlak onder de kap. Kijk daar maar eens naar of dat nog horizontaal zit. Zo niet dan kun je het heel makkelijk weer recht zetten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6170 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2