International 423 - Brandstof tank lek

Beste allen heeft iemand van jullie wel eens een dieseltank gelast? In de watervanger van onze tank zitten gaatjes dus verrotte boel. Hoe aanpakken? of een andere tank?

Groet Wim

Deel dit topic

Wilhem

Reacties

Mielmonteur
Ik denk dat als de tank verrot is het lastig wordt om hem dicht te kijken, als je aan de tank zou moeten lassen zou het geen probleem zijn. Je tankt hem af en dan kun je er gewoon aan lassen hier ook wel eeens gedaan.
ErDee
@Mielmonteurmoet ie wel ook goed droog zijn, anders zou jeje nog wel eens kunnen verschrikken 😃
Interford
Bij vb 1 gaatje en het zit niet in het zicht zou je voor nood er een tapper in kunnen draaien (schroefje met afdichtingsring)
wvdh
Ik had bij me 1246 ook een klein gaatje in de diesel tank en dat heb ik dichtgesmeerd met speciale metaal plamuur. onderin en hij lekt daar niet op.
ford5000
Hardsolderen is ook een mogelijkheid.
case inter kracht
Heb je der geen foto van ken der dan meer over zegen
eddyscania
Met de tijd dat je bezig bent, en het materiaal.........is mijn ervaring dat je beter een nieuwe erop kunt zetten.
case inter kracht
@eddyscania

ja daar heb je gelijk in maar ja tis tog leuk om te doen en tis hoby dus mag tijt kosten en volgens mij zijn er geen orgineele nieuwe te koop meer aleen imitatie past vaak net niet en anders koop je der 1 van de sloop en is ook rot
Rimco
Heb wel eens één gelast dan wel niet van een trekker maar heb er een stukje uitgeslepen en precies een stukje ingemaakt en rondom gelast. wel goed kijken of je las goed dicht is... heb de tank van te voren goed schoongemaakt en doorgeblazen zodat alle gassen eruit waren
caseih212
Gewoon een andere opzetten, die vind je overal.
caseih212
Ja ligt eraan hoe je het bekijkt,

een gebruikte tank haal je voor 30 euro. En als een tank eenmaal verrot is, is die gewoon kapot. Dan is die op andere punten er ook bijna door. Dan kun je voor 30 euro niet een paar uur lassen en dan volgend jaar weer het volgende gaatje lassen 😃
eddyscania
@case inter kracht

ja klopt hobbie mag tijd kosten.............
lindehydrocart30
Lassen kan gewoon met een volle tank! zo moesten wij ooit een tank lassen van een vrachtwagen, die chauffeur zei dat hij dat vaker had gedaan met volle tank, en dat de ontbrandingstemperatuur van diesel boven de las temperatuur lag 😄
eddyscania
Diesel in hoeveelheid brandt toch niet,..................alleen in nevelvorm....toch....?
Wilhem
@eddyscania

Als ik alles op een rijtje zet heb je gelijk, repareren van die watervanger is best lastig of ik zou hem eruit moeten snijden en met een vlakke plaat dicht lassen.
eddyscania
@Wilhem

maar die watervanger zit er niet voor nixs..............kijk eens rond voor een 2ehandsje.....
1046
Is nog zat te koop gebruikt, alleen et kost wat tijd om te zoeken
hewi
Heb er wel een
Vendel
Je kan een speciale coating bestellen die aan de binnenkant van de tank een harde kunstof laag maakt. Je tank is dan beter als nieuw omdat hij niet meer doorroest. Enige nadeel is dat je de tank eraf moet halen en brandschoon en vetvrij moet hebben, schoonmaken dus!
Corne S
Ik heb mn tank ook hardgesoldeerd van mijn 624, je moet hem gewoon goed leeg maken en daarna even met lucht droog blazen. Dan heb je geen last.

Alleen met hardsolderen / lassen loopt het ergens anders weer te trekken, en dan krijg je je volgende lek. Dus mijn voorkeur zal gaan naar Vendel zn oplossing. Die wordt in de oltimer- auto techniek ook vaak gebruikt.
tractorquintentje
Pas er mee op met dat lassen 😉 Vorig jaar dacht hier in de buurt ook iemand dat ie het kon lassen, is toen goed misgegaan, hele boeltje is ontploft...
bemrob
Je kunt hem proberen te lassen maar wij hebben dit ook welleens geprobeert met een brommertank maar hij bleef toch lekken
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!