Ford 7710 - aftakas rem

Hallo weet iemand of de aftakas rem uitteschakelen is?
deze gooit de rem er nogal heftig op als er mee draaiende machines achter hangen.

b.v.d.M de Visser
visbig

Reacties

Fast Eddy
Gewoon een aftakas met vrijloop koppeling er tussen doen.
Dan ben je van het probleem af.
boerekebart
Je weet dat je zowiezo de aftakasrem enkel mag gebruiken als de motor op rallenti draait?
Sjoske
Zelfs stationair (rallenti?!) kan dat nog best hard gaan. Dat hebben ze bij NH zelf ook begrepen want bij de TSA serie zit er een knop op om de rem uit te schakelen (moet je bij ons wel vasthouden tot ie langzaam genoeg draait of stilstaat).
Vrijloopkoppeling lijkt mij ook een goede optie, maar ik ben bang dat je die niet voor een paar tientjes hebt en dan past ie waarschijnlijk ook nog maar op één machine!
bert8210
@boerekebart

aftakasrem gebruiken??? je kan niet kiezen, als je de aftakas uitschakelt remt hij sowieso, als hij niet meer afremt of als de aftakas doordraait is de remband versleten.
Sjoske
@bert8210

Dus voor het uitschakelen eerst gas terug!
wouterdp
Staat waarschijnlijk gewoon te agressief afgesteld.
deksel eraf en klein beetje lossen
Mielmonteur
Quote @wouterdp:
gebruiken??? je kan niet kiezen, als je de aftakas uitschakelt remt hij sowieso, als hij niet meer afremt of als de aftakas doordraait is de remband verslete

Valt toch niet af te stellen geloof ik? Ik heb het ook wel eens gehad met een zwadharker dat als je hem uitzet het een enorme klap geeft. Niet doordacht vind ik.
bert8210
Wat ze zeggen, eerst gas lossen, je leert het wel als je paar keer een klap hoort 😄
wouterdp
Valt wel af te stellen.
staat een regelvijs op de remband waar je hem agressief of zachtjes kunt laten gaan
Mielmonteur
Jaja, dat zachtjes gaat nog te hard
visbig
En gewoon het riempje lossen tot dat die niet meer remt?
Valtra-Fordpower
Naar mijn weten valt het nog redelijk te doseren met beleid. Gewoon met de hendel zelf. Altans wel hier bij de Ford 5610.
OhDeere
Probleem komt vaker voor. Bij meerder JD hebben wij een extra 3/2 ventiel opgebouwd waardoor de aftakas rem (tijdelijk) buiten werking te zetten is.
OhDeere
Sorry, ik had alleen 7710 gelezen en niet het merk....
ford5000
@visbig

Bij mijn voormalige 6710 kwam de aftakasrem er ook wel vrij abrupt in. Maar zoals @Valtra-Fordpower hierboven ook al aangeeft was hij bij mij wel enigzins doseerbaar door de aftakas hendel niet in één klap naar achteren te gooien maar dit met beleid te doen.
De remband is inderdaad wel instelbaar, maar daarvoor moet volgens mij het hefdeksel eraf en dan kun je er nog lastig bij komen want als ik me niet vergis moet je er dan van de onderkant bij zien te komen. Er zit een borgmoer op en als je die gelost hebt kun je de stelschroef één à twee slagen losser draaien.
Ik heb dat zelf nog nooit gedaan, maar dat is wat ik er op de tekeningen in het werkplaatshandboek van bekijken kan en hoe het ook omschreven wordt.
Zolang de motor loopt zal de rem altijd hydraulisch bekrachtigd worden. Zodra de motor gestopt wordt valt de druk op het systeem weg en kun je de aftafas met de hand draaien.
malcon
Hefdeksel demonteren, remband verwijderen en de aftakas draait altijd langzaam uit
Glen Declercq
Ik heb sinds kort een Ford 7710 4wd gekocht, deze is op mijn perceel in Suriname werkzaam, prima tractor, maar de aftak as blijft draaijen zodra de motot loopt, weet iemand als dar zo hoort, stel dat ik een maaijer aan koppel, blijft de maaijer dan ook constand draaijen?
SJB533
@Glen Declercq
Draait hij niet doordat de olie in beweging is?
Glen Declercq
Ik heb geen flauw idee, volgens mij word dat ding niet door olie aangedreven, maar door tandwielen, er moet toch ergens een pook of schakeling zijn om dat ding in zijn vrij te zetten
SJB533
@Glen Declercq
Wat ik bedoel: olie in de bak kan er voor zorgen, dat een uitgeschakelde aftakas juist gaat gaat draaien, door gebrek aan weerstand. Ik weet niet precies, hoe Ford dat heeft. De Deutz-Fahr van mijn oud-buurman heeft dat ook en ik heb het vaker gezien.
Wimsumar
Beste Glen Declercq:
Quote @Glen Declercq:
blijft de maaijer dan ook constand draaijen?

Dat is een kwestie van uitproberen. Je ziet wel vaker de aftakasstomp meedraaien terwijl de aftakas niet ingeschakeld is. Bij lichte belasting blijven ze wel stil staan.
Glen Declercq
Hoe kan ik dat probleem dan oplossen, olie in de bak is netjes op peil.
Wimsumar
Beste Glen DeClercq:
Quote @Glen Declercq:
probleem

Het 'probleem' van het niet aan kunnen koppelen van een machine-aftakas doordat de trekkeraftakasstomp doordraait is te omzeilen door dan de trekker uit te zetten. De aftakasstomp kan dan tevens met de hand in goede positie worden gedraaid.
Glen Declercq
Hoe kan ik dat probleem dan oplossen, olie in de bak is netjes op peil.
Glen Declercq
Dat betekend dus, dat elk aan de stomp gekoppold apparaat bij het starten van de motor direct begint te draaijen.
het is dus oppassen geblazen voor handen en voeten. Ik kan niet begrijpen dat ford tractors de machienne zo onveilig heeft ontworpen. In elk geval wil ik u heel hartelijk bedanken voor de info, hier in Suriname kon ik de antwoorden niet vinden.
m.v.g
Glen
JD3010
Quote @Glen Declercq:
er moet toch ergens een pook of schakeling zijn om dat ding in zijn vrij te zetten
Weet je dan wel hoe de aftakas aan/uit geschakeld wordt? Misschien staat die wel gewoon aan.
Glen Declercq
Bij de handels, merk ik op dat er eentje tussen zit met twee tandwiel symbolen. Bij het vooruit of achteruit duwen van de handel gebeurt er niets, de pto blijft gewoon door draaijen
Glen Declercq
De vorige eigenaar heb ik gesproken, en hij weet ook niet hoe dat komt.
Daanfordje
@Glen Declercq bij onze tm 150 draait de aftakas ook altijd door , maar zodra er iets aangekoppelt is stopt ie daarmee, dus als de stomp een tegendruk voelt stopt ie met draaien! denk dat dat ook zo is bij die 7710! 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7710 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!