Stralen, wat zijn de kosten?

Hallohallo!
We willen onze dubbellucht (12.4R32) laten spuiten, nu was ik begonnen met schuren maar ben tot de conclusie gekomen dat daar geen beginnen aan is. De velgen zijn te verroest. Nou wil ik ze eigenlijk laten stralen, dan weet je zeker dat alle roest weg is en heb je er dus het langste plezier van. Weet iemand hoe duur dit ongeveer zal kosten?

Mvg Wouter

Deel dit topic

Reacties

jehan
Bel gewoon naar koskamp de boten kerel in ijzerlo den kan het ow zo zeggen
ford5000
Denk dat je ergens tussen de 100 en 150 Euro uitkomt.
Verschilt nog wel eens van bedrijf tot bedrijf.
guus hiddink
Dat kost al 1 euro het bellen
jehan
En dan wel daar in de menie laten zetten ..anders is het weer aan het roesten voor je thuis bent
ford5000
@jehan

Klopt helemaal. Zeker met het huidige weertype.
jehan
Jaja dat komt omdat er jehan ervaring mee heefd
wouterk
100/150 euro? Zijn maar 2 velgjes van 32 inch hoooooor.. Allemachtig wat een geld.. 😛
jehan
@wouterk..dan ga je toch lekker met de slijptol aan de gang
wouterk
@jehan
Menie kan ik er zelf ook wel op strieken.
jehan
Wouter als ze zou laten stralen bij koskamp in ijzerlo ..en je haald ze met dit weer op dan zijn ze weer bruin als je thuis bent ..dus tis maar dat je het weet
wouterk
@jehan
Ist zo erg ja?
jehan
Ja en ik spreek uit ervaring
wibe
Wou toch zeggen wouter, dan kun je bij thuiskomst weer gaan schuren 😛
wouterk
Mok z e maar met een overdekte aanhangert opalen 😄 maar het zal best een normsle prijs zijn, maar 150 euro is me iets te veel voor de dubbelucht die dat nog niet eens gekost hebben.
jehan
Daarom zei ik belzelf ff naar koskamp in ijzerlo ..denk dat het minder is dan die 150 euro
wouterk
Ga ik morgen ak thuus kom ff doen johan! Bedankt voor de tip!
jehan
Graag gedaan
Fokke
Als je ze niet door hun in de menie wilt laten zetten moet je maar even een emmertje olie en een kwast meenemen 😛
boerekebart
Gwn zelf grondig afschuren met een schuurmachine 😉
SteffLuyckx
Heb mijn velgen laten zandstralen voor 70 euro (2 achter velgen en 2 kleine voorvelgen), na het stralen zit er een grijze ruwe schijn op. Deze heb ik helemaal glad geschuurd met fijn schuurpapier. Toen direct alles in de grondverf gezet, en dan weer met een slispapier alles afgeslist. Daarna de laklaag erop en blinken maar!
Fendttrisixfan
Gewoon met slijptol en komborstel een uurtje aan het werk en je roest is ook weg...
wiltie63
Bij munne buurbuurbuurman ben je voor 50 euries klaar! Ik ben wel bang dat aals je daar als vreemde komt dat t een lang verhaal word
fiat1500
Wij betaalden voor 2 velgen waar 710/70/38 opliggen 100 euro moet je ze gelijk laten spuiten in primer is wel een aanrader...anders heb je weer roest.
fiat1500
En zelf schuren kan wel maar dan ben je een hobbybob...na jaren ga je het zien...kijk mijn profiel...die fiat staat er over 25 jaar nog zo bij...dat weet ik zeker...over de lak heb ik het dan
ramrod
Met een gesloten aanhanger om ze op te halen, zou ik er voor kiezen om ze niet te laten primeren. Je moet voor een beetje fatsoenlijk resultaat toch glad schuren, omdat het ijzer allemaal pukkeltjes krijgt van het stralen.
En een groot voordeel is dan dat je de kwaliteit van het straalwerk goed kunt beoordelen. Anders gebeurt het nog wel eens dat ze er gewoon wat verf overheen kakken, onder het motto van: wat niet weet, wat niet deert
KHD Deutz-Fahr
@Fendttrisixfan

En hoe wil jij dan in de moeilijke hoekjes komen, niet met de slijptop.

Voor moeilijke hoekjes gebruik ik de accutol met verschillende soorten staalborstels. Maar dan ben je wel ff bezig 😉.
hobbyboer
Als het niks mag kosten en je bent te lui om zelf te schuren ( ben ik ook wel eens 😉 ) dan kun je eventueel de roest en oude verf er ook wel met de vuilfrees op de hogedrukspuit afspuiten. Verwacht geen topresultaat, maar dat hoeft voor een stel dubbellucht toch ook niet (?)
Straw
Schuren war je goed bij Kan de hoeveelheid proberen premier erop blijft gewoon zitten als niet te erg is
deutz6007
Waarom wil je ze helemaal kaal schuren, gewoon de losse roest eraf met een staalborstel
en dat dit er op smeren owachem.nl/owatrol/?Olie_010201

ik doe het ook bij me machines werkt super en je krijgt een mooie hecht laag
john deere 2850
Wij hebben zelf een straalpot
Fendttrisixfan
@KHD Deutz-Fahr
in een velg zijn er meestal niet veel hoeken 😃
guy s
Gewoon stalen borstel op slijptol en een paar uurtjes doorwerken . makkelijk zat alleen beetje werk .
Wilting NH
Ik weet niet precies waar je woond, maar bij het hoge in zuidwolde was ik voor alle kappen van mijn fiat 75 euro kwijt, inc in grondverf gespoten

dus paar dubbel luchties zal wel een 40 euro zijn of zo
dx11
De plaat waar de hef van mijn tank aan zit koste toen 60 euro per uur. Geloof dat ik 50 euro kwijt was. (plaat 80 bij 80cm)

Voor dit adresje in Wolvega stuur je maar een pb.
KHD Deutz-Fahr
[quote="@deutz6007"]waarom wil je ze helemaal kaal schuren, gewoon de losse roest eraf met een staalborstel
en dat dit er op smeren owachem.nl....[/quote/]

Die wonder middeltjes ken ik allemaal wel.., helpt meestal nog niet veel en zijn verschrikkelijk duur. Het beste is gewoon kaal maken!
deutz6007
@KHD Deutz-Fahr ik heb er zeer goede ervaring mee, het trekt goed in de roest en verf hecht er goed op. maar ieder zijn eigen keuze iedereen schat dit anders in
Boerenjongen16
@Fendttrisixfan Als je ze goed kaal wilt maken, duurt dat wel wat langer... Kan je beter laten stralen... ( Of zelf iets aanschaffen, is tegenwoordig ook niet meer duur.)
sprokkel hout
Beide kanten stalen/menie denk niet dat je het met 150 euro red 😉 denk eerder an 200/250
Schluterfan
Hangt af met wat je wilt stralen. Je kan stralen met straalzand, maar ook met stikstof en granulaat. Het effect is het zelfde, maar granulaat is bvb handig om de basis (motor, transmissie,...) van een trekker te stralen, omdat zand in dit geval veel meer schade kan aanrichten dan kunstof (granulaat). Met stikstof stralen bedoel ik eigenlijk droogstralen, of Dray-Ice. Dit doe je met een speciaal toestel (zo'n ding kan 10000euro's kosten...). Het pistool van zo'n droogstraalinstallatie lijkt wat op dat van een las halfautomaat. Dray-ice is eigenlijk aan de hand van heel koude stikstof (het lijkt op ijs, en heeft een temperatuur van ik dacht -80°c!) dat je werkt. Het is een klomp stikstof dat je in het toestel legt, en dat toestel zorgt ervoor dat er een soort straal uit het pistool komt. Ik heb dit nog gedaan op mijn vorig werk, maar dan bij matrijzen, om ontluchtingen weer proper te krijgen.

De prijzen zijn natuurlijk heel verschillend, omdat je met 3 verschillende soorten materialen en installaties werkt. Alhoewel ik denk dat granulaat en straalzand met ongeveer de zelfde installatie werkt, al ben ik dat niet zeker, omdat ik het nog nooit zien doen heb.
Valtra-Fordpower
Ik lees hier wel extreme prijzen. Bedrijf waar onze Valtra-velgen gestraald en gespoten heeft hanteert vaste prijzen per velg maat. Dat is puur minder dan ik hier lees... Opnoemen is echter zinloos, de poster komt toch niet naar Schagen in Noord Holland.
wouterk
In deze velg zitten (in allerlei vreemde hoeken gebogen) plaatjes, je hebt dus hier een hoekje, daar een hoekje, Daar weer een uitsparing. Alles goed wegschuren word dus best lastig. Niet dat ik te lui ben om het allemaal te proberen, maar helemaal goed zal het nooit worden met een stukje schuurpapier en een slijptolletje vrees ik (ben al wel een goed eind op weg!)

Wat me wel opvalt is dat de prijzen zeer uiteen lopen hier..
Valtra-Fordpower
Oja, wat sommige zeggen... Losse verfdelen verwijderen en de rest licht opschuren... Heel leuk, maar niet duurzaam. Heb al vaker gezien dat de lak nog gaaf is,maar er onder toch hard aan het roesten is. Voor een Goed resultaat helemaal kaal maken dus.

Voor het spuiten van de Agromet 😃 stond hier nog verharder, weet zo geen merk/type. Begon al oud te worden, dus moest maar eens op 😄 Gewoon met Kunsthars van Kramp gemengt en gespoten, en af en toe nog zelf Kunsthars hardener/verdunner van Kramp erbij gemengt. Het resultaat na een dag meest rijden is dat de lak niet eens beschadigd is en dus geen schrammetje heeft nog 😃

Oja, nog een tip, je kunt ook alleen de vlakke delen zelf doen, en waar je niet bij kunt/wilt laten stralen. Dat is voor hun minder werk en dus goedkoper/ofwel minder duur 😃
+1
Wilting NH
Ik snap niet wat ierdereen zit te zeuren van dat je zelf moet gaan schuuren. dat word hier toch niet gevraagd? als hij ze graag wil laten stralen moet die dat toch zelf weten?? is in mijn ogen ook het allermooist.
en als die dingen echt roestig bent is het ook echt een boel/kut werk om het helemaal met een slijptolletje te doen
wouterk
Ze zijn echt super verroest... Heb van een welbekende ex admin al een naam gekeregen die het relatief goedkoop kan doen. Goedkoper dan hier word vermeld. Nog onder de 100 pleuro voor 3 velgen incl scopperen.
lintelll
@wouterk

Is het niet zo dat je dat ook bij Holaras kunt laten doen? Maar ik zal natuurlijk niet weten wat dat kost...
Valtra-Fordpower
Quote @wouterk:
Goedkoper dan hier word vermeld. Nog onder de 100 pleuro voor 3 velgen incl scopperen.

Nou doen denk!? Goedkoper kun je het niet krijgen... 😉
korteraar
@Valtra-Fordpower

Ik wil die prijzen wel weten waar jij het over hebt....

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
47
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
105