Gelre ijsselstreek en Hendrix UTD

Gelre IJsselstreek gaat verder als zelfstandig mengvoerbedrijf
Voormalig Hendrix UTD-dealer Gelre IJsselstreek in Azewijn gaat met ingang van 27 februari onder dezelfde naam verder als zelfstandig mengvoerbedrijf. Dit heeft het bedrijf op 22 februari bekend gemaakt aan de directies van ForFarmers en Hendrix UTD. Gelre IJsselstreek is werkzaam in Oost-Nederland en bedient veehouders in de rundvee-, geiten- en varkenshouderij, zowel gangbaar als biologisch. Het bedrijf levert ook kunstmest, zaaizaden, strooisel en gewasbeschermingsmiddelen. Daarnaast beschikt het bedrijf over een eigen productielocatie waar speciaalproducten op basis van granen gemaakt kunnen worden. Ook heeft Gelre IJsselstreek een collecteursfunctie voor de regionale akkerbouw.

Gelre IJsselstreek ziet zelfstandig ondernemerschap als de basis voor succes. Erik Reefhuis, vennoot Gelre IJsselstreek: "In de nieuwe situatie profiteert de klant van het beste van twee werelden. Korte lijnen, daadkracht en deskundig advies van onze adviseurs helpen de klant bij het realiseren van een optimaal resultaat. Doordat Gelre IJsselstreek samenwerkt met grote mengvoerbedrijven, profiteren onze klanten ook van schaalvoordelen en gespecialiseerde kennis op het gebied van voeding en voertoepassing. Daarnaast kunnen we werkgelegenheid voor onze medewerkers, de functionaliteit en gebruik van onze panden op deze manier beter waarborgen."

Veehouders blijven in de nieuwe situatie zaken doen met een regionale speler. Reefhuis: "We werken met gespecialiseerde teams, die dicht bij de klant staan. Onze kantoren, bestelnummers en service blijven hetzelfde. Kwalitatief hoogwaardig voer blijft de basis. Daartoe werken we samen met grote 'TRUST Feed' erkende bedrijven. Door onze platte organisatie en de efficiënte werkwijze en grote productievolumes van onze mengvoerpartners zijn de kosten laag en kunnen we onze klanten scherpe prijzen bieden."

Gelre IJsselstreek zette vorig jaar 80.000 ton mengvoer af en 35.000 ton gemalen enkelvoudige producten. De jaaromzet was 40 miljoen euro. In het bedrijf zijn 16 personen werkzaam.

bron: Gelre IJsselstreek, 23/02/12
Kers

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden mest , advies , zaden , granen , voer , biologisch , varkenshouderij , mengvoer , kunstmest , hendrix-utd , forfarmers , ondernemerschap en oostnederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!