Zelfbouw

Hallo tf
heeft iemand ideen voor het zelf maken van een bouwland bemster die achter een ipsam tank past
ideen ??

groeten vinjohndeere

Deel dit topic

Reacties

korteraar
Ketsplaat op z`n kop en een cultivator erachter binden.
newholland6640
Ik weet niet wat voor trekker je ervoor hebt ivm groote.
Maar wij hebben cultivator in hef achter de tank. En dan verspreider bij de opening. Dit lijkt mij het simpelst. Maar je moet natuurlijk wel een cultivator hebben.
NHtvt135
Idd, met een cultivator werken zal het makkelijkste gaan moet je wel genoeg vermogen hebben met je trekker.
uit gemonde
En is niet duur in aanschaf
uit gemonde
Wij hebben er gewoon een klein triltandje achterhangen en dat gaat goed zat
Wiebe
Je neemt een tank, een cultivator en een verdelermolen. en een beetje technische inzicht.
selten
Wij hebbe een triltand van 5 meter met 3 rijen tanden en daarvoor spuiten wij het uit met van die speciale koppen. Kun je tenminste zien wanneer die echt leeg is. Maarja een 8 kuubs tankje met een 5 meter injecteur beetje ondiep trekt licht op 100 pk's. Ook als je hem wil opklappen (als je dat wil maken) gebruik 2 cilinders. 1 trekt alleen maar krom (dat probleem hebben wij tenminste)
newholland6640
@Wiebe

Met cultivator is simpeler;)
ronald-deutz-fahr
Wij hebben zon rumpstand cultivator met 11 van die starre tanden. stukken boxbuis achter gelast, en van druk-pvc een verdeelbuis gemaakt. simpel, goedkoop, en kan ook 8 bar aan. zo'n verdeelplaat mag trouwens ook al niet meer.
Wiebe
@newholland6640

ja dat heb ik er ook bij staan. de foto is meer om de verdeler en slangen te laten zien
newholland6640
@Wiebe

Die heb je helemaal niet nodig;)
gudo
Wij doen gewoon met een spreidplaatje en een triltandcultivator in de hef, werkt goed. Alleen ik zou er wel loopwielen onder hangen.
Wiebe
@newholland6640

nee in principe niet maar lijkt me wel mooi werken zo
newholland6640
@Wiebe

Verdeelmolen kan vast gaan zitten. En zoals ik het zei is het ook goedkoper.
massey6160
Maar met een ketsplaat op zijn kop en dan een cultivator mag toch eigenlijk niet(heb ik mij laten vertellen)
Wiebe
@newholland6640

ja idd. k zeg ook niet dat dat niet werkt. en hij vraagt om ideeen dus nu heeft ie al 2 ;p
newholland6640
@massey6160

Je moet ook geen kletsplaat op de kop doen
Ik weet niet hoe het heet. Maar probeer het te beschrijven:

Je hebt een buis naar beneden. Daar loopt het de laatste 30 centimter een stuk breder. Dan heb je er een plaat voor. Zodat het verdeeld wordt.
massey6160
@newholland6640 jaa okee maar ik bedoel ook dat het in 1keer de grond in moet. en dan bedoel ik ook dat het niet met een soort ketsplaat en dan een cultivator. dus eigenlijk gewoon een (bouwland)injecteur maar ik weet het ook niet zeker.
selten
@massey6160
Wij hebben van die metalen platen. en die spuiten het daarna cultivator meteen erover. De wet zegt in 1 werkgang dus een ketsplaat zal ook mogen maareh die spuiten naar ook tegen je cultivator. Kunt beter zon plaat ervoor kopen.
massey6160
@selten okee, ik wist ook dat het in 1 werkgang moest dusjah je hebt daar wel een punt! haha maar ik wist niet zeker wat wel precies mag en wat niet.
maikwolsink
Schijveneg en dan gewoon een verdeelpot erboven met de uitlopen voor de eerste schijven voordeel is ding loopt nooit vol en je kan in een hoge groenbemester werken. nadeel kan ik me zo even niet bedenken
hier zie je zoiets
selten
@maikwolsink
t trekt nogal zwaar dacht ik zo? Voor een beetje schijveneg heb je toch best een flinke tractor nodig. En dan moet die die ton ook nog trekken.
maikwolsink
Ach die olderwetse zijn niet zo zwaar en zon 6 meters pisbak weeg algouw een ton of 1,5 a 2 ton. ding kan veel meer beuren en die betreffende boer heeft een jd 7530 dus power zat
selten
Nouja op die tractor zal die wel hendig lopen ja. k zit nu (pas) op zijn profiel en zie dat het best een flinke tractor is voor zon ton 😛
remcotrekker
die achterste met slangen hebben we destijds zelf gebouwd;)
Dit misschien een idee?
gudo
kramp.com/shop/action/…

zo'n ding moet je hebben als je een gewone cultivator achter de gierton hangt. wij hebben dat ook met zo'n plaatje. Werkt goed en na mijn weten mag dit gewoon.
newholland6640
@massey6160

Volgens mij mag het gewoon zo hoor;)
Tussen inwerken en verspreiden zit maar 50 cm ofzoiets
selten
@gudo
Ja dat zijn die dingen :PP. Die hebben wij ook. Daar hebben we een 5 meter injecteur bij. Mooi erop pas maken. (we hebben er 2 van die platen). Werkt mooi vlot

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
30
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
2