Ford 3055 - ford 3055 hogere versnelling

Hallo , ik zou graag de snelheid van mijn ford willen opvoeren maar ik weet niet wat te doen , men zegt tandwielen vervangen maar ik weet dus ook niet welke , ik had graag eens geweten of dit zo eventueel zou gaan : de hoge snelheid vervangen door een groter tandwiel zodat hij op de baan sneller is maar het kleine, lage tandwiel (land) gewoon zo laten zonder iets anders , of moeten er tandwielen vervangen worden aan de 1e 2e 3e en of 4e vitisse

ik hoor het graag
dank bij voorbaat

Deel dit topic

fefefe felix

Reacties

malcon
Zien dat je een compleet kroon en pignonwiel krijgt van een ford industrie trekker, dit zijn snellopers. Heb er 1 in een ford 6500 gebouwd. Deze loopt nu 60km/h maar wel 2400 toeren
valmet6400power
Andere tandwielen inderdaad, motor zover opschroeven in toeren dat ie dusdanig hard loopt is slijtage aan je motor die extra hard mee telt. Iemand die dit vaker heeft gedaan of veel ervaring met versnellingsbakken kan je evt wel helpen natuurlijk.
fefefe felix
Wat is er dan zo anders aan die van een industrietrekker (groter kleiner) en waar vind ik die dan?
ford5000
@fefefe felix De meeste kans heb je in Engeland. Zoeken naar "crown and pinion Ford 4400" . Je zou ook nog industrial aan je zoektermen toe kunnen voegen.
ford5000
@fefefe felix

Ben al even aan het zoeken geblazen, maar heb nog niks kunnen vinden op internet.
Je zou eens navraag kunnen doen bij en paar grote dealers en slopers van Ford tractoren in Engeland.
Bijvoorbeeld bij Ernest Doe & Sons, of Robert Wright.

ernestdoe.com/

robertwraightltd.com/index.aspx/
bert8210
Past dat ook in een 8210? aangezien de reductie nog net iets anders is dan de 4 cilindermodellen. het zou mij ook nog passen dat hij beetje rapper loopt. Vroeger hadden ze ombouwkits maar de dealer kan er niet meer aan geraken. Iemand nog een adresje?
jasper01
Ik weet niet waar je die trekker voor gaat gebruiken maar dit gaat wel ten koste van de trekkracht
fefefe felix
Ja weet ik ik had daarom graag ook een groter tandwiel gehad bij de hoge versnelling van de schakelbak dan is er enkel de hoge snelheden die hoger liggen , maar ja hij moet er ook in passen he.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!