Illustratie van:

Schuitemaker amigo - 30S Electro-hydraulisch.

Goeiemidag,

Mijn vader en ik hadden het er net over, het zou wel mooi zijn dat het achteruit dicht kon tijdens het voeren, dus ik zei mischien is een electrisch regelblok een optie. Heeft iemand hier ervaring mee om dit zelf op te bouwen?

Deel dit topic

Reacties

Arnold lol
Wij hebben ook een 30S maar volgens mij moet je dan zo veel verbouwen en dus kosten maken dat je de achteruit ook wel even los kan houden.
Valtra-Fordpower
Weet niet wat voor ventiel er op zitten, sommige kun je ombouwen met elektrische spoelen. Dan kabelsetje naar binnen brengen en een kastje bouwen voor de knopjes. Bij Kramp is het e.e.a. wel te krijgen, voor een kastje bouwen met 3DW ventiel aansturingen moet je denken aan 4 joysticks, á 20 euro, schakelcontacten 8x3 euro kastje van ongeveer 20 euro en spoelen is prijs onbekend.

Op TAM staat trouwens nog een 4DW stuurschuifsectie te koop voor 250 euro. Compleet met spoelen.

Let wel op! Dit is niet proportioneel. 😉 Of te wel, het is aan of uit, dus niet regelbaar. (Tenzij je smoorventielen plaatst.)
Valtra96
@Valtra-Fordpower bedankt, tis dus nog niet zo 1 2 3 klaar, maar wel mogelijk!
Valtra-Fordpower
@Valtra96

Vanzelf sprekend is alles mogelijk, maar goed, aan elke mogelijkheid hangt ook een uur/prijs kaartje 😃
marco2250
Gewoon met bordokabels gaat toch ook
Valtra-Fordpower
@marco2250

Je bedoelt bowdenkabel bediening. Dat zit al op Amigo's, maar daarvoor moet wel het achterraam open. 😉 Nieuwe, langere bowdenkabels is zomaar ongeveer 60 euro per stuk.
marco2250
Wij hebben zegmaar kabels van 2 meter er aan zitten en het regelblok in de trekker zitten en dan kan je zoon rubber blokje bij het raam er uit trekken en dan kan die dicht
marco2250
Oet je maaar is in met profiel kijken daar zie je ze in de verte zitten
guldner75
@Valtra-Fordpower

dat is volgens mij niet waar hoor .....
het regel ventiel zit achter de achterruit, en de slangen zitten hier rechtstreeks aan vast, dus geen bowdenkabel's ...(slangen in de cabine zou ik niet proberen) hihi
Valtra-Fordpower
@guldner75

Ik ken de Amigo's verder niet, maar sommige blokken wagens werken met bowden kabel tot boven de dissel, de andere inderdaad met de stuurschuifsectie boven de dissel 😛
guldner75
@Valtra-Fordpower

Je kunt niet alles weten! maar deze wagens hebben
"stuurschuifsectie" boven de dissel jah 😃
Valtra-Fordpower
Dan weet ik dat ook weer 😃
fendt306308
@Valtra-Fordpower heb je misschien ook een link van die stuurschuifsectie, want dit is ook te gebruiken voor op een giertank toch neem ik aan?
Wimsumar
Beste Valtra96: Ik zat te denken om alles aan te sluiten op 3 dubbelwerkende ventielen op de trekker maar dan is het (waarschijnlijk) niet mogelijk 2 functies tegelijk te bedienen (bodemketting + afvoerbandje).
Wel zou de laadklep op een "cabinebediend" dubbelwerkend ventiel kunnen.
In de stal beslaat vaak de achterraam waardoor deze toch open moet.
Valtra-Fordpower
@fendt306308

Je bedoelt die van TAM?
Valtra96
@Wimsumar Dat zou kunnnen, maar onze valtra 900 heeft maar 2dw. Dus dat gaat al niet op, en ik ben bang dat ie dat de bodemketting dan niet meer regelbaar is. YYep, dat is waar, maar bij het erbij gooien van een bijproduct moet het ruit dicht vanwege het stof, dus moeten die schuivsecties helemaal aan de kant geschoven worden anders past het ruit niet dicht...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker amigo ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!