Illustratie van:

Deutz D5005 - hoge gearing

Ik heb een deutz d 5005 en die schiet steeds uit zijn hoge groep, de schakelvork zit wel stevig vergrendeld in de glijstang ( balletje-veertje intakt ) wat kan dat verder zijn?

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
In de bak dan iets niet goed.. Miss pakt ie hem niet helemaal lekker?
newholland6640
Tandwielen versleten?
dx11
Bij onze 6206 was er een lager uit een tandwiel. Zelfde verhaal als bij jou, alleen was dat de achteruit.
Hano-Deutz
Dat is een probleem bij veel deutzen, ik heb pas bij een Deutz D40L hetzelfde aan de hand gehad. Die sprong ook uit de grote groep. Dit kwam doordat de lager van het tandwiel van de achteruit eruit lag, dan blijft die niet meer in de grote groep. Waarschijnlijk hetzelfde probleem bij jouw 5005. Ik heb er een nieuwe bronzen bus in laten persen en uitdraaien (tandwiel was ovaal uitgesleten) en een nieuwe geharde as erin gestoken. Daarvoor moet je hem wel net voor de versnellingsbak uiteen halen, anders krijg je de as er niet uit.
vedder
Is nog wel een lekker klusje dan
vedder
Kan ik dat als ik hem uitelkaar haal ook duidelijk vinden want na demontage kun je niet meer testen voordat het er weer helemaal inzit
Hano-Deutz
Ik had bij de D40L de versnellingsbak deksel eraf gehaald en zette hem dan in versnelling en in de hoge groep. Dan heb ik de tractor een beetje vooruit en achteruit geduwd en dan zag ik hem uit versnelling springen.

Hier zijn foto's van mijn as en tandwiel. Let op de afgelopen as t.o.v de nieuwe.
i1083.photobucket.com/albums/j383/…
i1083.photobucket.com/albums/j383/…
vedder
Dat is wel een verschil ja, maar de mijne gaat niet zo snel eruit, alleen als ik in 2 of 3 rij, als de trekker net loopt moet hem zelfs smoren met de rem om hem eruit te laten komen, achteruit is het ook nog niet gebeurd. Dank voor je moeite

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
3