Illustratie van:

Massey Ferguson 5445 - ratelgeluid

Als ik aan het rijden ben met de mf dan hoor ik steeds zo een ratelgeluid ik heb geen flauw benul van waar het komt maar het klinkt juist al hangt iets los. Iemand misschien andere mogelijke oorzaken? Grten

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Tandwiel die ietwat tandjes mist? 😄
deeremeneer
Doet hij het altijd? In iedere versnelling?
wimpke
Ja, volgens mij wel ieder versnelling. Als ik harder rij dan hoor ik het precies wel feller is waarschijnlijk wel logisch..
Ah nu ik toch bezig ben de cardan ratelt ook als hij draait het valt te vergelijken met een kaart tegen de spaken van een fiets we hebben hem laten controleren er werd niks gevonden ander cardan opgestoken doet hij het nog steeds en ik geloof dat de lagerbussen ofzo iets vervangen zijn.
JanDeutz
Wat dacht je ervan om deze vraag aan je dealer te stellen i.p.v. de professoren op Tractorfan ?
Valtra-Fordpower
@JanDeutz

Het kan weze dat er tussen de 18 duizend leden 1 lid is die deze ervaring ook gehad heeft, en het daar succesvol verholpen is. 😉
wimpke
Ja, we hebben hem tweedehands gekocht (maar wel bij dealer)en hij is hem juist voor dat probleem met cardan terug komen halen en uit elkaar gehaald maar hij vindt niets speciaal wat de oorzaak kan zijn er steekt een volledig nieuwe cardan op nu en hij doet het nog..
DESLAGERURRE
Knikkers af tappen ...
JanDeutz
Blijven vervangen......uiteindelijk heb je het juiste deel vervangen 😄

Probeer er achter te komen wanneer het geluid zich voordoet.

Welke versnelling....toerental.....4 wd ingeschakeld....etc
IH-Jansen
Kijk ff of iemand geen ratel op de krukaspolie heeft gemonteerd ofzo.
dit zou een ratel geluid kunnen veroorzaken...
NH-Ford
Snap nog geen kloten van je omschrijving,
maar zou je aandrijfas naar je vooras kunnen zijn, of een drooggelopen achteras lager...
en 100 dingen meer
Bauwz
Wij hebben een MF5445 en wat rammelt en ratelt er nou niet aan dat ding.
chris lee
Je vergeet en lekt 😛
dennis fordson
Knikkers in het blok
Bauwz
@chris lee

Dit forum gaat toch over ratelen,als het over lekken gaat dan meldt ik me wel weer.
En de rest.
Wimsumar
@Beste Wimpke: Ik zit te denken dat de eindvertraging het ratelgeluid veroorzaakt.
Je kunt een onderzoekje doen door de achteras op te tillen en het wiel rond te draaien (met de hand) om dan het eventuele geluid ook waar te kunnen nemen.
Rega
Peilstok op je differentieel?
mf6495driver
Als onze mf begon te ratelen, dan was het meestal de as die da voortractie aandrijft die lawaai maakte, omdat de lagers stuk waren. maarja, dat was bij een 8140 en volgens mij is dat systeem al volledig anders.
ronald73
Als het geluid meer kloppend is als ratelend, zou het het lager kunnen zijn van de steekas.
ramrod
Je kunt heel veel uitsluiten door de tussenas van de 4wd eens te demonteren,en vervolgens luisteren of 'het' zich dan nog voordoet.

Wat versta je overigens onder een nieuwe cardan?

Ratelen kan ook een leiding of een leidingklem zijn die tegen de cabine aan komt. Maar dat is alleen te bepalen door het geluid te horen.
massey8690
Is dit niet het 'algemene' ferguson geratel? van de 3000 tot de 6400 serie hoor je wel geratel van de voorasaandrijving (of wat het dan ook is) de 6140 had het, en de 6460 begint het ook een beetje te krijgen, teken dat de trekker net ingelopen is denk ik 😛
ramrod
@massey8690
Klopt, daarom kan wimpke het beste de tussenas ff weghalen
wimpke
Merci al voor de mogelijke oorzaken, een hele hoop! ja kga eens enkele dingen testen maar ik denk niet dat het op zich heel veel kwaad kan aan de tractor, ik denk dat als ik de tussenas eens ga weghalen ik het probleem wel kan verhelpen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 5445 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!