Illustratie van:

John Deere 3640 - Brandstofopvoerpomp

Onze 3640 lek een beetje brandstof bij de brandstofopvoerpomp, mijn vraag erover is als eerste kan dit veel kwaad waarschijnlijk membraam stuk. en ten tweede kun je deze zelf vervangen? ( hoe vervangen vogel ik zelf wel uit)

Deel dit topic

Reacties

deeremeneer
Ja je kunt zelf zo de opvoerpomp vervangen. 2 leidingen en twee boutjes los maken en je pakt hem er zo vanaf. Dat hij naar buiten iets lekt is natuurlijk niet de bedoeling maar echt kwaad kan het ook niet. Als het membraam kapot is lekt hij diesel in het carter en dat is wel slecht. Controleer je oliepeil dus regelmatig.
JD3010
Krijg je dan ook diesel in de olie?

Ik weet niet of er nog een losse membraam te krijgen is, maar je kunt er beter een nieuwe op zetten. Vaak mankeert er meer aan. Klepjes zijn uitgeslagen etc. Een nieuwe kost 25 tot 30 euro en dan kun je weer jaren mee.
johndeere6100
@deeremeneer

alleen naar buiten miss de afdichting kapot?
deeremeneer
@johndeere6100 Membraam wordt poreus en gaat dan lekken naar buiten. Ik zou persoonlijk ook het hele opvoerpompje vervangen.
case 745 xl
Vervang de opvoerpomp maar ik had bij nijn jd 1640 het zelfde en die pomte dus ook gasolie naar binnen zonder dat ik dat wist.
smorgens olie gepeild en alles was goed savonds de lagers van de balans assen er uitgelopen door de schrale gasolie
Adri-JD850
Opvoerpompje vervangen kost bijna niks en zoals gezegt de klepjes zullen ook wel dusdanig zijn om te vervangen nog niet gesproken over de troep die er in de loop der jaren in gekomen is, maak het pompje maar eens open dan zul je zien wat er bedoeld word. succes met het omzetten van de pomp wel opletten voor de nok die het mechanisme laat bewegen.
jd4020slepper
Zou gewoon een nieuwe kopen kost nog minder als een rivisie setje
Herman Jan Hert
Ik wil mijn opvoerpompje vervangen van mijn John Deere 510. Twee leidingen en twee boutjes los, maar krijg ik hem er dan nog niet af. Bij het naar voren schuiven over de twee schroefdraadeinden blijft hij haken achter de aandrijfhendel die naar binnen omhoog steekt. Weet iemand hoe ik hem eruit krijg en de nieuwe erin?
Herman

(klik om te vergroten)

Opvoerpompje JD510
radium45
@Herman Jan Hert Probeer de motor even een halve slag rond te tornen zodat het hefboompje anders komt te staan.
Herman Jan Hert
@radium45 Dank voor je suggestie. Vanmiddag geprobeerd door startmoter even te laten draaien, maar krijg nog steeds onvoldoende ruimte om het pompje van de twee draadeinden te schuiven. Tja, dat pompje is er ook ooit opgekomen. Misschien dat ik de twee draadeinden (waarop de twee 13mm-moertjes waarmee het pompje vastzit) uit het blok moet zien te draaien? Maar onwaarschijnlijk toch dat het losse draadeindjes zijn? Nog even doorpuzzelen.
radium45
@Herman Jan Hert Motor met startmotor verzetten is niet de juiste manier omdat een motor vaak altijd op hetzelfde punt stopt. Dit kun je vaak ook zien aan de starterkrans. Gewoon ff via de koelfan of zo iets verdraaien.
+1
Herman Jan Hert
@radium45 Dank voor advies @radium. Ga het morgen uitproberen en laat weten of het gelukt is.
Herman Jan Hert
@Herman Jan Hert
Niet gelukt!
Door de krukas beetje bij beetje draaien met de ventilator krijg ik nog steeds te weinig ruimte om het opvoerpompje te verwijderen. Hefboompje dat in het blok omhoog steekt houdt het verwijderen tegen. Zie foto van het nieuwe pompje dat er weer op moet.
Iemand een idee?

(klik om te vergroten)

Opvoerpompje JD 510
donkey63
@Herman Jan Hert Als beide pompjes identiek zijn, onderste helft laten zitten in het blok en de bovenste helft, belangrijkste deel van het pompje, overzetten. Als je hefboom versleten is, zal dit een andere zaak zijn, dan zal er kompleet uit moeten.
basia
Zal je toch de tapeindjes er even uit moeten draaien , denk ik ; dan kan je het pompje er denk ik zo "uithaken"

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1